Det svenske jægerforbund går ind i kritikken af den kommende forårsjagt på buk

Den uro omkring den nyindførte forårsjagt på buk, der tidligere på efteråret medførte en underskriftsindsamling i Skåne, breder sig nu til hele Sverige – jægerformand støtter protesterne

- Annonce -

Uroen omkring den kommende svenske forårsbukkejagt tager nu til. Tidligere på efteråret indledte en række lokalafdelinger af de svenske jægerforbund en underskriftindsamling for at få standset de nye jagttider (maj 2022). Det var især i det sydlige Sverige, at de svenske jægere var bekymrede over jagttiderne, men nu breder bekymringen sig, og sidste uge meddelte formanden for det svenske jægerforbund, Peter Eriksson, at han tager kritikken af de nye tider meget alvorligt og stiller sig bag de bekymrede svenske bukkejægere. Formanden mener, at det svenske jægerforbund skal gå ind i sagen og arbejde for at få de ansvarlige politikere til at omgøre beslutningen om forårsjagt på råbuk.

Læs også: På jagt i Sverige – store oplevelser venter

De nye jagttider (1. maj-15. juni) på råbuk i Sverige blev indført tidligere på året efter et oplæg fra de svenske myndigheder til Riksdagen i Stockholm. Som der er tradition for i Sverige, fulgte politikerne myndighedernes anbefalinger og godkendte forårsjagten i hele Sverige. Det vakte imidlertid ikke glæde i det sydlige Sverige, hvor protesterne begyndte i efteråret. Lokalforeninger i Skåne og Blekinge protesterede og indledte en underskriftsindsamling mod de nye jagttider, som de frygtede ville betyde, at afskydningen af bukke vil blive for voldsom og bestanden skævvredet. Ikke mindst af de mange udenlandske jægere, der kommer til Sverige efter bukke.

”Vi har aldrig støttet forårsjagt på råbuk. Allerede nu skydes der for mange bukke, og så lægger man forårsjagt oveni. I Tyskland og Danmark har man forårsjagt på bukke, men ikke også i august. Det vil vi ikke have her i Skåne” siger Lars Persson, der er ordførende for jægerforbundet i Skåne. Også afdelingen i Blekinge står er stærkt imod forårsjagten.

Læs også: Svensk brunstjagt med bukkekald

Den opfattelse går det svenske jægerforbund nu også i brechen for.

”Det har hele tide været vores opfattelse, at forslaget om forårsjagt kun skulle berøre de områder, som ligger ved siden af de Län, der allerede har forårsjagt på buk” siger Peter Eriksson og henviser til de områder i det nordlige Sverige, hvor der har været forårsjagt på buk siden Tjernobylkatastrofen i 1986. Efter katastrofen målte de svenske myndigheder forhøjede værdier af blandt andet Cesium i det lokale råvildt og indførte forårsjagt i den periode på året hvor målingerne var lavest.

De svenske myndigheder har ikke reageret på den nye udmelding fra jægerforbundet, men man må forvente, at jægerne kræver en dialog om forårsjagten allerede i januar, hvis de skal gøre sig håb om at standse de nye jagttider inden 1. maj.

En omstødning af de nye jagttider vil også berøre tusindevis af danske bukkejægere med jagt i Sverige.

Læs også: Guldbukken fra Langeland

 

Del artiklen hvor du vil:

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

TBE nu også registreret i Gribskov

I det forgange år er der registreret syv tilfælde af TBE (flåtbåren hjernebetændelse) i Danmark - heraf seks i Nordsjælland

Tyske jægere vil have ulvefri zoner

Efter lang tid med uro omkring den hastigt voksende ulvestamme i Tyskland har det tyske jægerforbund DJV (Deutsche Jägerverband) nu fremlagt en rapport, der opfordrer...
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Våbenhandlere overvejer erstatningssag imod staten

En hel branche er i knæ. Tabene opgøres i mangecifrede millioner og konkurser truer. Alt sammen som følge af kaoset omkring politiets nye våbenregister. Alle forsøg på at råbe de ansvarlige myndigheder op har hidtil været forgæves.

Nye forklaringer fra politiet omkring våbenregister-skandalen

Skandalesagen om politiets nye våbenregister ruller videre med uklare forklaringer og uden udsigt til normale sagsbehandlingstider i indeværende kalenderår. Imens akkumuleres store tab i en presset jagtbranche.

Politiets våbenregistrerings-system er IKKE forsinket

Politiet har hidtil foregivet, at det nye våbenregistreringssystem, burde have fungeret, da man tog det gamle ned. hvilket inddirekte peger på systemleverandøren som synderen. Men er det nu også sandt?

Politiets fejlslagne våbenregister meldt til Ombudsmanden

Det skandaløse våbenregistreringssystem hos Rigspolitiet virker fortsat ikke og imens venter tusindvis af jægere på tilladelser. Butikker og jagtrejsebureauer taber formuer.
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner