Svenske bestand af los vokser markant

Årets optælling viser, at der er langt flere losser i Sverige end det minimum, myndighederne har fastsat for en sund bestand

- Annonce -

Den svenske stamme af los fortsætter med at vokse. Årets inventering viser, at der i 2022 findes omkring 1450 losser i Sverige. Bestanden er dermed langt over det antal, der regnes som nødvendigt for at bevare bestanden sund (870 individer).

Under optællingen, der sluttede for tre måneder siden, fandt svenskerne 246 familiegrupper, hvilket var en markant stigning i forhold til 2021, hvor der blev registreret 213 familiegrupper.

Inventeringen af los i Sverige sker hvert år mellem første oktober og første marts. Den foregår ved at registrere antallet hunner med unger og derfter udregne bestanden på baggrund af antallet af familier.

Regner man de norske losser med, er der i alt 305 familiegrupper i Skandinavien.

Del artiklen hvor du vil:

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

TBE nu også registreret i Gribskov

I det forgange år er der registreret syv tilfælde af TBE (flåtbåren hjernebetændelse) i Danmark - heraf seks i Nordsjælland

Tyske jægere vil have ulvefri zoner

Efter lang tid med uro omkring den hastigt voksende ulvestamme i Tyskland har det tyske jægerforbund DJV (Deutsche Jägerverband) nu fremlagt en rapport, der opfordrer...
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Våbenhandlere overvejer erstatningssag imod staten

En hel branche er i knæ. Tabene opgøres i mangecifrede millioner og konkurser truer. Alt sammen som følge af kaoset omkring politiets nye våbenregister. Alle forsøg på at råbe de ansvarlige myndigheder op har hidtil været forgæves.

Nye forklaringer fra politiet omkring våbenregister-skandalen

Skandalesagen om politiets nye våbenregister ruller videre med uklare forklaringer og uden udsigt til normale sagsbehandlingstider i indeværende kalenderår. Imens akkumuleres store tab i en presset jagtbranche.

Politiets våbenregistrerings-system er IKKE forsinket

Politiet har hidtil foregivet, at det nye våbenregistreringssystem, burde have fungeret, da man tog det gamle ned. hvilket inddirekte peger på systemleverandøren som synderen. Men er det nu også sandt?

Politiets fejlslagne våbenregister meldt til Ombudsmanden

Det skandaløse våbenregistreringssystem hos Rigspolitiet virker fortsat ikke og imens venter tusindvis af jægere på tilladelser. Butikker og jagtrejsebureauer taber formuer.
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner