Svenske jagttegn når ikke frem til bukkejagten

En administrativ fejl hos Naturvårdsverket medfører forsinkelse i udsendelse af den trykte version af det svenske jagttegn.

Danske jægere på vej til Sverige på bukkejagt den 16. august ser ud til at skulle kigge langt efter årets svenske jagttegn i papirform.

For andet år i træk har Naturvårdsverket i Sverige nemlig klokket i printningen af jagttegn og mere end 220.000 jagttegnsløsere kom ikke med i filen til trykkeriet i tide.

Det betød, at Naturvårdsverket var nødt til at gennemgå samtlige jagttegnsløsere manuelt for at få styr på situationen.

De svenske myndigheder forventer nu at kunne sende jagttegn ud midt i august. Det kan dog være for sent for mange danske bukkejægere, som sætter kurs mod de svenske revirer senest den 15. august.

Jagt i Sverige er forbudt hvis man ikke kan fremvise en gyldigt jagttegn. Der er dog muligt at fremvise en kvittering på, at man har betalt eller printe en foreløbig udgave af Jagttegnet ud fra nettet. Det er også lovligt at have jagttegnet liggende på sin telefon.

Læs også: Licensjagt på bjørne i Sverige

Sidst år var problemet ikke forsinkelser, men at Naturvårdsverket glemte at trykke personnumre på jagttegnene, så samtlige jagttegn måtte trykkes igen.

Svensk jagttegn kan indløses på Naturvårdsverkets hjemmeside. Gå ind under ”Jägerregistret” og opret dig. Du kan derefter betale for jagttegn og downloade en kopi. Kortet koster i år 400 svenske kroner.

Læs også: Svensk brunstjagt med bukkekald

 

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Imponerende dansk guldhjort

Månedens trofæ - hjorten der overgår alle andre!
liggende elg i svensk skov

Antallet af svenske elge fortsætter med at falde – myndighederne iværksætter undersøgelse

For tiende år i træk falder antallet af elge i Sverige. Bestanden er nu mindsket med 20 procent siden 2012. Naturvårdsverket mistænker at de nationale mål ikke harmonere med den lokale virkelighed.

Et vildt jagtrevir, der sætter vilde følelser igang

En fortælling om Irlands sorte spøgelse. Et vildt jagtrevir, der sætter vilde følelser i gang – hver gang og hele tiden.
Rudel med kronvildt i naturen

Rapport afdækker ulovlig afskydning af kronvildt

En undersøgelse baseret på sidste års jagt viser, at en del kronvildt skydes på tidspunkter hvor det er ulovligt.
Buejæger

Miljøstyrelsen forlænger tilladelse til hjortejagt med bue og pil

Forsøgsordningen med tilladelse til jagt på de tre store hjortearter er blevet forlænget med et år frem til 31. august 2022. Buejægere, der deltager i...
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Shorty haglpatron fra Federal

Det korte af det lange … ny haglpatron

Det sker sjældent. En ny haglpatron har set dagens lys. Minien er arriveret, men hvad skal vi bruge den til?
Lyddæmper

Farcen om indførsel af lyddæmpere til Sverige fortsætter – Jægerforbundet opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet.

Danmarks Jægerforbund opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet i sagen om indførsel af lyddæmpere til Sverige, hvor en del danske jægere er endt mellem to stole, når det gælder registreringen af lyddæmpere.
Våbenrum med haglvåben

De forskellige typer af haglbøsser til jagt

Vi har hver især en grund til at vælge vor bøssetype, eksempelvis over-og-under, side-by-side ’en eller halv-automaten. Vi ser nærmere på de forskellige typer haglgeværer, og hvad de kan.

1910/21-pistolen – en slags jubilæum

I 1910 indførte den danske hær den første halvautomatiske pistol, Bergmann-Bayard Model 1908 i kaliber 9mm Bergmann, også kendt som 9x23mm og 9mm Largo

Hvad er det bedste gevær?

Hvad er det bedste gevær? Det svarer nogenlunde til at spørge, hvilken hunderace er den bedste?
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner