Synlig patriotisme

En ny trend breder sig blandt amerikanske våbenproducenter og våbenejere.

De amerikanske republikanere, som er den mest våbeninteresserede del af USA’s befolkning, forsømmer ingen lejlighed  til, på godt og ondt, at gøre opmærksom på deres patriotisme og på deres opbakning til The Second Amendment, vedtaget i 1791.

Loven beskytter individets ret til at eje skydevåben og til traditionelt brug af våbnene, for eksempel til selvforsvar, og til at danne militser til forsvar af landet. Lovens fortolkning er til stadighed under hed diskussion mellem Republikanere og Demokrater. Førstnævnte parti bakker op om loven, Demokraterne vil gerne modificere loven eller helt afskaffe den.

Her er det en kal 22 LR Ruger med det amerikanske flag dekoreret på skæftet. Foto: Ruger

Flere og flere våbenfabrikker – især de mindre – rider med på bølgen, og flere og flere amerikanere sætter en ære i selv at dekorere deres våben med patriotiske motiver og slogans.

Alt efter temperament kan vi finde ideen morsom, en god gimmick eller en kedelig tendens, men der er nok ingen tvivl om, at ideen vil brede sig i visse kredse af amerikanske skytter.

Læs også: Riffelskydning: Præcision i praksis

Breder trenden sig til Danmark? Vil vi se konkurrenceskytterne med Dannebrogsfarvede våben? Om ikke andet kunne det være et frisk pust i de næste internationale konkurrencer og tydeligt markere, hvor skytten kommer fra.

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Fjortenenderen

At jagtens væsen er universelt og tidløst er denne spændende fortælling fra 1920´erne af den ungarske kirurg, Stefan von Thurn-Rumbach, om en krævende jagt på en Karpatherhjort i Rumænien et fint eksempel på.

Stigende antal vildsvin nedlægges i Norge

Skal man dømme efter antallet af nedlagte vildsvin i Norge så vokser bestanden stabilt. Sidste sæson blev endnu et rekordår.

Påfaldende lavt antal ulvelicenser i Sverige for 2022 – jægere og landmænd raser

De svenske myndigheder offentliggjorde sidste uge kvoten for den kommende vinters ulvejagt, og det vakte ikke lykke i jægerkredse. 33 ulve skal nedlægges i 2022, hvilket er langt under Svenska Jägerforbundets ønske.
Franske jægere i demonstration

Franske jægere i demonstrationer mod forbud mod fuglejagt med fælder

Følelserne gik højt da jægere og lokale flere steder i Frankrig gik på gaden i protest imod indførelsen af forbud mod fangst af småfugle. Med millioner af stemmer i ryggen får de politikerne til at tøve   

Buejagt – tættere på

En beretning om fede oplevelser på nært hold og forøget hjerterytme.
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Sådan fungerer haglbøsser og haglgeværer til jagt

Normalt skænker vi jægere ikke mekanikken mange tanker. Når blot bøssen fungerer på jagten og er relativ let at holde ren og velpudset, er vi tilfredse. Af og til kan det dog være både interessant og lærerigt lige at få lidt mere baggrundsviden.

Synlig patriotisme

En ny trend breder sig blandt amerikanske våbenproducenter og våbenejere.

Undersøgelse viste kun små forskelle mellem effektiviteten af blyholdig og blyfri riffelammunition

Mere end 500 dyr blev nedlagt da Miljøstyrelsen testede om der er forskel på effektiviteten af blyholdig og blyfri ammunition inden udfasningen af blyholdige projektiler i 2023
Shorty haglpatron fra Federal

Det korte af det lange … ny haglpatron

Det sker sjældent. En ny haglpatron har set dagens lys. Minien er arriveret, men hvad skal vi bruge den til?
Lyddæmper

Farcen om indførsel af lyddæmpere til Sverige fortsætter – Jægerforbundet opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet.

Danmarks Jægerforbund opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet i sagen om indførsel af lyddæmpere til Sverige, hvor en del danske jægere er endt mellem to stole, når det gælder registreringen af lyddæmpere.
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner