TBE nu også registreret i Gribskov

I det forgange år er der registreret syv tilfælde af TBE (flåtbåren hjernebetændelse) i Danmark - heraf seks i Nordsjælland

- Annonce -

Den flåtbårne virus TBE breder sig i Nordsjælland. Senest blev der i 2021 registreret et tilfælde i Gribskov. Det er dog ikke den eneste lokation, hvor TBE blev påvist i den forgangne år. Der er ligeledes registreret tilfælde i Tisvilde Hegn, i Harskoven, i Frederikssund og i Allerød. Derudover er der registreret et tilfælde på Bornholm. Der er således i 2021 registeret seks fund på Sjælland og et på Bornholm.

TBE virus har været i flåter på Bornholm i mere end 50 år, men i de seneste år har den spredt sig til Sjælland fortæller Anders Fomsgaard som er overlæge og virolog hos Statens Serum Institut.

Læs også: Den nye jæger i Danmark – engflåten

Der er således god grund til at se sig selv efter over hele kroppen, når man har været på bukkejagt, været på eftersøgning, trænet hunden eller vare været en tur i det grønne.  Og husk en flåt kan være ganske lille og minde om en skønhedsplet, når den lige har bidt sig fast og ikke har suget blod til sig.

Er man så uheldig at have fået selskab af en flåt, er det vigtigt at den straks fjernes. Mange flåtbid giver efter kort tid et lille rødt område 1-2 cm rundt om bidstedet – ligesom ved andre insektstik.

Læs også: Overlæge Carsten Schade Larsen gør os klogere på TBE – Flåtbåret hjernebetændelse

Det er som udgangspunkt helt ufarligt. MEN man skal kontakte lægen, hvis der 1-2 uger efterbiddet kommer en rød zone omkring biddet.

Medicinalfirmaet Pfizer har lavet hjemmesiden www.flåtbid.dk, hvor man kan læse mere om flåter, flåtbid, smitte og sygdomsbekæmpelse.

Der kan ligeledes findes informationer på www.sundhed.dk.

Del artiklen hvor du vil:

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Tyske jægere vil have ulvefri zoner

Efter lang tid med uro omkring den hastigt voksende ulvestamme i Tyskland har det tyske jægerforbund DJV (Deutsche Jägerverband) nu fremlagt en rapport, der opfordrer...

Bukkepral i Ringsted

Efter to års pause kunne den traditionsrige bukkepral på bukkejagtens premieredag endelig gennemføres hos Hubertushuset i Ringsted.

Jagten i Danmark har brug for DIN støtte

Det er tid til at gøre op med unødvendigt bureaukrati, fejlslagne systemer, spildte skattekroner, uendelige ventetider og et kaos, der truer med at vælte en hel branche. Støt borgerforslaget og jagten i Danmark.
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Våbenhandlere overvejer erstatningssag imod staten

En hel branche er i knæ. Tabene opgøres i mangecifrede millioner og konkurser truer. Alt sammen som følge af kaoset omkring politiets nye våbenregister. Alle forsøg på at råbe de ansvarlige myndigheder op har hidtil været forgæves.

Nye forklaringer fra politiet omkring våbenregister-skandalen

Skandalesagen om politiets nye våbenregister ruller videre med uklare forklaringer og uden udsigt til normale sagsbehandlingstider i indeværende kalenderår. Imens akkumuleres store tab i en presset jagtbranche.

Politiets våbenregistrerings-system er IKKE forsinket

Politiet har hidtil foregivet, at det nye våbenregistreringssystem, burde have fungeret, da man tog det gamle ned. hvilket inddirekte peger på systemleverandøren som synderen. Men er det nu også sandt?

Politiets fejlslagne våbenregister meldt til Ombudsmanden

Det skandaløse våbenregistreringssystem hos Rigspolitiet virker fortsat ikke og imens venter tusindvis af jægere på tilladelser. Butikker og jagtrejsebureauer taber formuer.
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner