Trafikdræbt ulv kom fra dansk kuld

Den ulv, som blev fundet død på en motorvej i det sydlige Jylland er nu identificeret. Der er tale om en ung hun ulv fra et kuld, der blev født i Skjern-området sidste år.

Den ulv, som blev fundet død på en motorvej i det sydlige Jylland, er nu identificeret. Der er tale om en ung hun ulv fra et kuld, der blev født i Skjern-området sidste år.

Den unge ulv blev fundet af en bilist ved Kvaglund den 20. december i 2022. Han afleverede ulven til Naturstyrelsens ulvekonsulenter, der videreekspederede den til obduktion på Københavns Universitet. Her kunne det konstateres, at ulvens DNA matchede en ung hun ulv fra det såkaldte Skjern revir.

Den trafikdræbte hun ulv blev obduceret på Københavns Universitet. (Foto: Naturstyrelsen)

Undersøgelsen viste, at den unge ulv var blevet påkørt og var død på stedet inden den blev fundet i rabatten.

Indledningsvis var der usikkerhed omkring, hvorvidt den døde dyr rent faktisk var en ulv, eller om der var tale om en hund -eller måske en blanding. Den usikkerhed kunne DNA prøven lukke for.

Den unge ulv er en af otte hvalpe, der blev født i Skjern reviret sidste år. Ulven var i fin fysisk form, da den blev påkørt og dræbt ved Esbjerg. Eksperter vurderer, at den unge ulv var på vandring efter et nyt revir, da ulykken indtraf.

Påkørslen skete mere end 50 kilometer fra Skjern revirets centrum, og under normale omstændigheder vil unge ulve ikke strejfe så langt. Det mest sandsynlige er derfor, at hun ulven søgte et sted at slå sig ned, men ikke kom længere end til Kvaglund, før det gik galt.

Der er omkring 14 ulve i Danmark. De er alle registrerede i Jylland.

 

Læs også