Trafikdræbt ulvelignende dyr undersøgt

Det ulvelignende dyr, som blev fundet i det nordjyske 23. november på E45 syd for Aalborg, er blevet trafikdræbt konkluderer Tim Kåre Jensen, som er veterinærpatolog ved Københavns universitet. Der er tale om en han, og det er med store sandsynlighed en ulv, hvilket en DNA- analyse vil kunne bekræfte snarest.

Den er helt sikkert blevet trafikdræbt, og dyret var sundt og velnæret. Der var ingen tegn på sygdom og en røntgenfotografering af den døde ulv bekræfter, at der heller ikke er nogen som helst tegn på en anskydning. 

DNA-analysen vil endvidere kunne belyse, hvor ulven i givet fald kommer fra og om den således er indvandret fra Tyskland eller om der måske er tale om en danskfødt ulv, fortæller Kent Olsen

Som er videnskabelig chef ved Naturhistorisk Museum og leder af den nationale ulveovervågning i Danmark.

Viser det sig at dyret er en ulv, vil det være den fjerde ulv, som er død og obduceret i Danmark. Den første individ var en hanulv fra Thy, der var død af sygdom. Nummer 2 var en ung hunulv, der blevet skudt i Vestjylland, og den tredje var en ung hun, der blev trafikdræbt på motorvejen ved Esbjerg i december 2022. Der er desuden rapporteret om yderligere 2 tilfælde, hvor ulve er blevet ramt at biler, men de her har overlevet.

Læs også