Tyske ulve forsvinder og findes dræbt – Naturfredningsforening kræver mere beskyttelse

Siden år 2000 er 64 tyske ulve fundet dræbt, og ulvevenner mener, at der – oven i det – er et betydeligt antal ikke-rapporterede sager.

Tyske ulve er ikke lige populære overalt. Den seneste tid er der fundet 3 skuddræbte ulve i Mechlenburg Vorpommern. Dermed er antallet af ulve, der er fundet dræbt i Tyskland i 2021 oppe på 11, hvilket er højere end hele 2020. Derudover er der sandsynligvis et antal ikke rapporterede sager.

Ligesom i Danmark er ulvene fredede i Tyskland, og dyrevenner og aktivister reagerer nu på situationen.

”Hvert af disse drab er en strafbar handling, som skal retsforfølges” udtalte formanden for Naturschutzbund Deutschland (NABU), Ralf Schulte, efter de tre seneste drab. Han og NABU mener ikke, at det er en effektiv måde at beskytte får og andre græssende husdyr, at skyde ulvene.

Læs også: Danske ulve skal GPS mærkes

”Politikerne er ansvarlige for dette. De må fokusere på en mere aktiv beskyttelse af ulvene i stedet for at nøjes med at holde igen med at give tilladelse til ulvejagt. Det er ikke nok.” mener Schulte.

Ifølge NABU er 64 dyr blevet dræbt ulovligt, siden ulvene vendte tilbage til Tyskland i 2000 – og antallet stiger. Alligevel er det svært at opklare sagerne. Tyskland har ikke et specialiseret agentur til at håndtere kriminalitet overfor beskyttede arter i forbundsstaterne.

Ifølge NABU er det ikke kun ulve, der påvirkes af krybskytteri. Også los og en række fredede rovfugle findes dræbt med jævne mellemrum.

Grundlæggende er accepten af ulve i Tyskland stadig høj. I hvert fald, hvis man læser en repræsentativ undersøgelse bestilt af NABU. Ifølge denne finder 77 procent af de adspurgte tyskere det glædeligt, at ulve strejfer rundt i tyske skove igen.

“Vi skal lære at leve med ulve igen,” understreger Rafl Schulte.” Han kræver nu, at der oprettes en særligt myndighed til at beskytte fredede dyr samt, at de tyske politikere kigger på, hvordan de kan hjælpe husdyrejerne med at beskytte deres dyr. Både praktisk og økonomisk.

Læs også: Påfaldende lavt antal ulvelicenser i Sverige for 2022 – jægere og landmænd raser

Ulvene i Tyskland er totalfredede ifølge EU’s ulvedirektiv. Alligevel blev der i 2019 fundet 9 dræbte ulve i Tyskland, og i 2020 var tallet 8.

Læs også