Tyske ulve forsvinder og findes dræbt – Naturfredningsforening kræver mere beskyttelse

Siden år 2000 er 64 tyske ulve fundet dræbt, og ulvevenner mener, at der – oven i det – er et betydeligt antal ikke-rapporterede sager.

Tyske ulve er ikke lige populære overalt. Den seneste tid er der fundet 3 skuddræbte ulve i Mechlenburg Vorpommern. Dermed er antallet af ulve, der er fundet dræbt i Tyskland i 2021 oppe på 11, hvilket er højere end hele 2020. Derudover er der sandsynligvis et antal ikke rapporterede sager.

Ligesom i Danmark er ulvene fredede i Tyskland, og dyrevenner og aktivister reagerer nu på situationen.

”Hvert af disse drab er en strafbar handling, som skal retsforfølges” udtalte formanden for Naturschutzbund Deutschland (NABU), Ralf Schulte, efter de tre seneste drab. Han og NABU mener ikke, at det er en effektiv måde at beskytte får og andre græssende husdyr, at skyde ulvene.

Læs også: Danske ulve skal GPS mærkes

”Politikerne er ansvarlige for dette. De må fokusere på en mere aktiv beskyttelse af ulvene i stedet for at nøjes med at holde igen med at give tilladelse til ulvejagt. Det er ikke nok.” mener Schulte.

Ifølge NABU er 64 dyr blevet dræbt ulovligt, siden ulvene vendte tilbage til Tyskland i 2000 – og antallet stiger. Alligevel er det svært at opklare sagerne. Tyskland har ikke et specialiseret agentur til at håndtere kriminalitet overfor beskyttede arter i forbundsstaterne.

Ifølge NABU er det ikke kun ulve, der påvirkes af krybskytteri. Også los og en række fredede rovfugle findes dræbt med jævne mellemrum.

Grundlæggende er accepten af ulve i Tyskland stadig høj. I hvert fald, hvis man læser en repræsentativ undersøgelse bestilt af NABU. Ifølge denne finder 77 procent af de adspurgte tyskere det glædeligt, at ulve strejfer rundt i tyske skove igen.

“Vi skal lære at leve med ulve igen,” understreger Rafl Schulte.” Han kræver nu, at der oprettes en særligt myndighed til at beskytte fredede dyr samt, at de tyske politikere kigger på, hvordan de kan hjælpe husdyrejerne med at beskytte deres dyr. Både praktisk og økonomisk.

Læs også: Påfaldende lavt antal ulvelicenser i Sverige for 2022 – jægere og landmænd raser

Ulvene i Tyskland er totalfredede ifølge EU’s ulvedirektiv. Alligevel blev der i 2019 fundet 9 dræbte ulve i Tyskland, og i 2020 var tallet 8.

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Søg tilskud til forskning i vildt inden jul

Forskere der vil arbejde med jagt og vildtforvaltning kan søge midler ved Miljøstyrelsen – men kun indtil jul

Nyt ulvepar har etableret sig ved Skjern

Observationer og spor tyder på at enlig hunulv ved Skjern har fundet en mage. Dermed tyder det på hvalpe og en ny ulveflok i området næste år.

Fortsat uvished omkring buejagt i Sverige

Myndighederne tøver med at tage en beslutning og vil nu vente på stor undersøgelse før det kan afgøres om buejagt bliver lovligt i Sverige

Skud til løbende vildt

Et kursus i drivjagt – og, om hvordan man lærer at holde hovedet koldt.

Norske grundejere og jægere nægter at deltage i massenedskydning af rener

Myndighederne har sat planer om voldsom reducering af rensdyrstammen den kommende vinter på hold. Lokale jægere vil ikke deltage i nedskydningen 
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Lokal forankring, personlig service og masser af våben hos Jaktia Maribo

Trods helt nyt våbenrum og mere end 500 jagtvåben på lager er det vigtigste for en af landets ældste jagtforretninger – Jaktia Maribo - bedre kendt som Sport & Hobby – at forblive en hyggelig og lokalt forankret jagtforretning.

En anderledes haglbøsse

Den berømte våbenfabrikant Greener begyndte fra omkr 1920-15 at levere Greener Police Riot Shotguns til Imperiets afsides hjørner.

Haglbøssens Kaliber og Ammunition

Som jægere behøver vi til den praktiske jagt kun at bekymre os om våbnets kaliber, patronerne hylsterlængde og haglstørrelsen og -vægten, finesserne kan vi om ønskeligt læse os til eller drøfte med bøssemageren.
Lyddæmper

Svensk regering vil ændre i lyddæmperes status – skal ikke længere ses som et selvstændigt våben

De nye regler forventes at træde i kraft i juli 2022 og kan medføre, at det bliver lettere for danske jægere at medbringe lyddæmpere til jagt i Sverige.

Luftwaffes drillinger – Et slag i luften

Denne vel nok mest usædvanlige flybevæbning nogen sinde blev, efter ordre fra det tyske Luftwaffe's chef, Hermann Göring, standard på mange tyske fly under...
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner