Tyskerne fortsætter med at udbetale skydepenge for vildsvin i Brandenburg

Ordningen med skydepenge for vildsvinesøer er forlænget. Antallet af fund af vildsvin med den afrikanske vildsvinepest nærmer sig 5.000 dyr

Landbrugsdepartementet i den tyske delstat Brandenburg forlænger nu ordningen med udbetaling af skydepenge på vildsvinsøer i delstaten. En nedlagt vildsvineso belønnes med 80 Euro, hvilket svarer til omkring 600 kroner per svin.

Ordningen med skydepenge for vildsvin gælder dermed resten af det indeværende jagtår. Det vil sige til udgangen af april 2023.

Skydepenge på vildsvinesøer forventes at bidrage til at få antallet af vildsvin i regionen ned. Landmænd og myndigheder er bange for, at vildsvinene kommer til at sprede den frygtede afrikanske svinepest til besætninger af tamsvin i Nord- og Østtyskland.

Læs også: Skydepræmie for vildsvin er en succes, men svinepesten rykker fortsat tættere på Danmark

I Tyskland er der indtil videre fundet mere end 4.800 bekræftede tilfælde af afrikansk svinepest blandt vildsvin. Ifølge den tyske jagtorganisation Deutscher Jagdverband blev afrikansk svinepest første gange konstateret i Tyskland i september 2020.

Sidste jagtår modtog jægere fra Brandenburg skydepenge for 1.235 vildsvinesøer. og myndighederne havde udgifter på 790.000 Euro – næsten 6 millioner kroner – i kampen mod spredningen af vildsvin i området.

Trods den afrikanske svinepest er vildsvin det absolut mest populære vildkød hos vores sydlige naboer. I jagtsæsonen 2021/22 (1. april – 31. marts) leverede tyske jægere mere end 30.000 tons vildtkød til konsumption. Af det var 16.963 tons vildsvinekød. På andenpladsen følger kronvildt med 9.423 tons i perioden.

Ifølge en undersøgelse af det tyske jægerforbund anser 84 procent af tyskerne vildt for at være en sund og naturlig fødevare, og mere end halvdelen af tyskerne spiser vildt mindst en gang om året.

Læs også