Tyskland runder 2.500 vildsvin med svinepest

Jagt- og landbrugsorganisationer kræver koordineret indsats på nationalt plan

Den afrikanske svinepest fortsætter med at sprede sig i det østlige Tyskland. De berørte regioner oplever stort set at stå alene med problemet.

Denne uge rundede Tyskland 2.500 tilfælde af den frygtede afrikanske svinepest og intet tyder på, at tallet ikke vil fortsætte med at vokse. Derfor kræver en række tyske jagt- og landbrugsorganisationer nu, at der iværksættes en koordineret og ensartet indsats fra alle føderale, statslige og regionale aktører over hele Tyskland i kampen mod den dødelige sygdom.

Det er de tre organisationer Deutscher Bauernverband (DBV – landbrugere), Deutscher Jagdverband (DJV – jægere) og Bundesarbeitsgemeinschaft der Jagdgenossenschaften und Eigenjagdbesitzer (BAGJE – jagtlejere og ejere), der er på barrikaderne for at få stoppet den alvorlige udvikling i det østlige Tyskland. I et nyt oplæg til myndighederne opfordrer de myndighederne til en række nye tiltag og en mere koordineret indsats.

Læs også: Afrikansk svinepest eksploderer i Tyskland – 2.000 tilfælde rundet

Især delstaterne Brandenburg og Sachsen er hårdt ramt og har behov for akut støtte i arbejdet med at begrænse spredningen af afrikansk svinepest, og de lokale landmænds organisation mener, at de to bundesländer skal have hjælp fra centralt hold omgående.

Hubertus Beringmeier, formand for den Westfalske-Lippiske Landbrugsforening oplever at Brandenburg og Sachsen praktisk taget står alene med konsekvenserne og hovedansvaret for inddæmningen af Afrikansk svinepest i Tyskland og Vesteuropa: “Kampen mod denne epidemi er en opgave af nationalt omfang. Den føderale regering og det føderale landbrugsministerium har et presserende behov for at blive mere involveret i det her”, sagde den regionale formand tidligere på ugen.

Blandt de tiltag de tre organisationer har indsendt til de tyske myndigheder i det fremsendte oplæg er:

  • Forbedring af infrastrukturen (behandling af kød og nedlagt vildt) for vildsvinejægere. For eksempel ved at holde kølerum åbne døgnet rundt
  • Konstruktion af en ny og effektiv barriere (hegn) øst for motorvejene A10, A11 og A13 fra Mecklenburg-Vorpommern til Tjekkiet. Denne skal fungere som en reservelinje i forbindelse med en væsentlig reduktion af vildsvinebestanden i dette område.
  • Told- og skattefri præmiesystem som incitament til øget jagt på vildsvin.
  • Træning af schweisshunde med speciale i døde vildsvin. Træningen skal intensiveres, fremskyndes og tilrettelægges efter ensartede og landsdækkende standarder.
  • Omfattende Afrikansk Svinepest-overvågning i berørte områder. Mængden af administration i relation til vildsvinejagt i de berørte områder skal minimeres for at spare tid og økonomiske udgifter for jægere og for at forbedre overvågningen.
  • Aflevering af blod- og organprøver skal være mulig døgnet rundt.
  • Myndighedernes allerede etablerede gratis app bør fremover indføres som standard for indberetning af dødfundne vildsvin.

Du kan læse de tyske organisationers forslag her:

https://www.jagdverband.de/sites/default/files/2021-10/2021-10_ASP-Forderungspapier_DBV-DJV-BAGJE.pdf

Læs også: 

Afrikansk svinepest fortsætter med at rykke nordpå i Tyskland

Første tilfælde af afrikansk svinepest bekræftet i Tyskland

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Søg tilskud til forskning i vildt inden jul

Forskere der vil arbejde med jagt og vildtforvaltning kan søge midler ved Miljøstyrelsen – men kun indtil jul

Nyt ulvepar har etableret sig ved Skjern

Observationer og spor tyder på at enlig hunulv ved Skjern har fundet en mage. Dermed tyder det på hvalpe og en ny ulveflok i området næste år.

Fortsat uvished omkring buejagt i Sverige

Myndighederne tøver med at tage en beslutning og vil nu vente på stor undersøgelse før det kan afgøres om buejagt bliver lovligt i Sverige

Skud til løbende vildt

Et kursus i drivjagt – og, om hvordan man lærer at holde hovedet koldt.

Norske grundejere og jægere nægter at deltage i massenedskydning af rener

Myndighederne har sat planer om voldsom reducering af rensdyrstammen den kommende vinter på hold. Lokale jægere vil ikke deltage i nedskydningen 
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Lokal forankring, personlig service og masser af våben hos Jaktia Maribo

Trods helt nyt våbenrum og mere end 500 jagtvåben på lager er det vigtigste for en af landets ældste jagtforretninger – Jaktia Maribo - bedre kendt som Sport & Hobby – at forblive en hyggelig og lokalt forankret jagtforretning.

En anderledes haglbøsse

Den berømte våbenfabrikant Greener begyndte fra omkr 1920-15 at levere Greener Police Riot Shotguns til Imperiets afsides hjørner.

Haglbøssens Kaliber og Ammunition

Som jægere behøver vi til den praktiske jagt kun at bekymre os om våbnets kaliber, patronerne hylsterlængde og haglstørrelsen og -vægten, finesserne kan vi om ønskeligt læse os til eller drøfte med bøssemageren.
Lyddæmper

Svensk regering vil ændre i lyddæmperes status – skal ikke længere ses som et selvstændigt våben

De nye regler forventes at træde i kraft i juli 2022 og kan medføre, at det bliver lettere for danske jægere at medbringe lyddæmpere til jagt i Sverige.

Luftwaffes drillinger – Et slag i luften

Denne vel nok mest usædvanlige flybevæbning nogen sinde blev, efter ordre fra det tyske Luftwaffe's chef, Hermann Göring, standard på mange tyske fly under...
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner