Tyskland runder 400.000 jægere og sætter rekord

Flere og flere går på jagt i Tyskland, men tallene viser en klar forskel på jægerkorpset i nord og i syd

- Annonce -

Antallet af jægere i Tyskland rundede først i januar 400.000 og satte dermed rekord. Aldrig tidligere har der været flere jægere. De 400.000 blev rundet efter at 18.900 personer i 2021 tilmeldte sig den statslige jagtprøve i Tyskland. Selvom fejlraten steg en smule, bestod tilstrækkeligt mange nye jægere til at rekorden kom i hus. Der er nu registreret 403.420 jægere i landet.

Læs også: Fjortenenderen – Tidløs beretning om en krævende jagt

Af de 18.900 tilmeldte bestod 14.772 jagtprøven og kunne dermed lægge prøveforløbet – også kendt som ”Das grüne arbitur” – bag sig og begynde deres jægerliv.

Antallet af aflagte jagtprøver i 2021 var lige så højt som i 2020 og samtidig det tredjehøjeste nogensinde i Tyskland. Flest jagtprøver blev aflagt i den nordlige Tyskland med 4.116 tilmeldte i Niedersachsen (syd for Hamborg), mens Berlin kun stod for 34 af prøverne. I Baden-Württemberg var der 3.138 tilmeldte, og Mecklenburg-Vorpommern stod for 1.880 tilmeldte.

Das grüne arbitur er krævende og 21 procent af aspiranterne bestod ikke prøven. Det er en lidt større andel end i 2020, hvor 20 procent dumpede. De tyske myndigheder vurderer, at Corona restriktionerne igen i 2021 besværliggjorde forberedelserne og førte til kursusaflysninger, hvilket fik indflydelse på beståelsesprocenten. Omvendt kunne det høje antal tilmeldte tyde på, at Corona – ligesom i Danmark – har været medvirkende til, at flere har fået interesse for at tilbringe tid i naturen.

Generelt er antallet af jægere i Tyskland været stigende. Siden 2010 er der kommet omkring 50.000 flere jægere til, og der er nu 4,7 jægere per 1.000 indbyggere i Tyskland.

Læs også: Pürsch på gæs kræver nye færdigheder.

De fleste jægere bor i den mest folkerige forbundsstat, Nordrhein-Westfalen. 93.751 kan jage her. På andenpladsen kommer delstaten Niedersachsen med 60.000 jagttegnsindehavere og Baden-Württemberg ligger på tredjepladsen i Tyskland med 55.150 jægere. Samlet set er antallet af jagttegnsindehavere i Tyskland steget med 25,4 procent siden 1990.

En påfaldende udvikling er fordelingen af jægere, der viser en markant større andel i det nordlige Tyskland end i den sydlige del. For hver 1000 indbyggere er der 8,2 jægere i delstaten Mecklenburg-Vorpommern. I Slesvig-Holsten, der er nummer to, er der 8,1 jagttegnsindehavere og 7,5 jægere per 1000 indbyggere i Niedersachsen. Måske lidt overraskende ligger et bundesland som Bayern langt nede på listen.

For at gå op til “Das grüne arbitur” skal man have en minimumsalder på 15 år, en ren straffeattest samt vurderes som psykisk og fysisk egnet. Jagtuddannelsen foregår gennem  jagtforeninger eller gennem en jagtskole. De udbudte kurser er for det meste aften-, weekend- og intensive kurser (omkring 150 timer). Indholdet af uddannelsen omfatter teoretiske og praktiske emner vedrørende vildtbiologi, jagtpraksis, skikke, våbenkendskab, vildthygiejne og jagtret. Derudover trænes skydefærdigheder og sikker håndtering af våbnet.

Læs også: Kun en tåbe frygter ikke de indviklede drivjagtsparoler

Del artiklen hvor du vil:

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Rypejagt i Canada

I det vildtrige Canada er der ikke mange, der går på rypejagt – det sker mest tilfældigt under anden jagt. Udlændinge er ofte mere interesserede i den traditionelle form for rypejagt end landets egne indbyggere.

Standhals i elgdrevet

Ude bag Kalixelvens imponerende vandmasser, finder man elgterræner af første klasse. I disse skove jager Robert Ramstad.

Dansk jæger skal i retten efter at have skudt køer

Den danske jæger, som sidste år skød tre stykker skotsk højlandskvæg under en vildsvinejagt nord for Kalmar, skal nu for retten i Sverige. Jægeren...
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Riffelskydning – Sådan tager du højde for vindens påvirkning

Vind er riffelskyttens største udfordring. Dels fordi vinden er svær at vurdere i praksis, og dels fordi effekten af vinden selv på relativt korte skudhold er for stor til at ignorere. I forhold til vinden er der ingen nemme løsninger – viden og erfaring er altafgørende!

Lyddæmper tilbagekaldes

Har du en lyddæmper af mærket Ase Utra model Radien med produktionsmåned 06/20 og 07/20, bør du få den ombyttet hos forhandleren. 

Våbenhandlere overvejer erstatningssag imod staten

En hel branche er i knæ. Tabene opgøres i mangecifrede millioner og konkurser truer. Alt sammen som følge af kaoset omkring politiets nye våbenregister. Alle forsøg på at råbe de ansvarlige myndigheder op har hidtil været forgæves.

Nye forklaringer fra politiet omkring våbenregister-skandalen

Skandalesagen om politiets nye våbenregister ruller videre med uklare forklaringer og uden udsigt til normale sagsbehandlingstider i indeværende kalenderår. Imens akkumuleres store tab i en presset jagtbranche.

Politiets våbenregistrerings-system er IKKE forsinket

Politiet har hidtil foregivet, at det nye våbenregistreringssystem, burde have fungeret, da man tog det gamle ned. hvilket inddirekte peger på systemleverandøren som synderen. Men er det nu også sandt?
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner