Tyskland runder 400.000 jægere og sætter rekord

Flere og flere går på jagt i Tyskland, men tallene viser en klar forskel på jægerkorpset i nord og i syd

Antallet af jægere i Tyskland rundede først i januar 400.000 og satte dermed rekord. Aldrig tidligere har der været flere jægere. De 400.000 blev rundet efter at 18.900 personer i 2021 tilmeldte sig den statslige jagtprøve i Tyskland. Selvom fejlraten steg en smule, bestod tilstrækkeligt mange nye jægere til at rekorden kom i hus. Der er nu registreret 403.420 jægere i landet.

Læs også: Fjortenenderen – Tidløs beretning om en krævende jagt

Af de 18.900 tilmeldte bestod 14.772 jagtprøven og kunne dermed lægge prøveforløbet – også kendt som ”Das grüne arbitur” – bag sig og begynde deres jægerliv.

Antallet af aflagte jagtprøver i 2021 var lige så højt som i 2020 og samtidig det tredjehøjeste nogensinde i Tyskland. Flest jagtprøver blev aflagt i den nordlige Tyskland med 4.116 tilmeldte i Niedersachsen (syd for Hamborg), mens Berlin kun stod for 34 af prøverne. I Baden-Württemberg var der 3.138 tilmeldte, og Mecklenburg-Vorpommern stod for 1.880 tilmeldte.

Das grüne arbitur er krævende og 21 procent af aspiranterne bestod ikke prøven. Det er en lidt større andel end i 2020, hvor 20 procent dumpede. De tyske myndigheder vurderer, at Corona restriktionerne igen i 2021 besværliggjorde forberedelserne og førte til kursusaflysninger, hvilket fik indflydelse på beståelsesprocenten. Omvendt kunne det høje antal tilmeldte tyde på, at Corona – ligesom i Danmark – har været medvirkende til, at flere har fået interesse for at tilbringe tid i naturen.

Generelt er antallet af jægere i Tyskland været stigende. Siden 2010 er der kommet omkring 50.000 flere jægere til, og der er nu 4,7 jægere per 1.000 indbyggere i Tyskland.

Læs også: Pürsch på gæs kræver nye færdigheder.

De fleste jægere bor i den mest folkerige forbundsstat, Nordrhein-Westfalen. 93.751 kan jage her. På andenpladsen kommer delstaten Niedersachsen med 60.000 jagttegnsindehavere og Baden-Württemberg ligger på tredjepladsen i Tyskland med 55.150 jægere. Samlet set er antallet af jagttegnsindehavere i Tyskland steget med 25,4 procent siden 1990.

En påfaldende udvikling er fordelingen af jægere, der viser en markant større andel i det nordlige Tyskland end i den sydlige del. For hver 1000 indbyggere er der 8,2 jægere i delstaten Mecklenburg-Vorpommern. I Slesvig-Holsten, der er nummer to, er der 8,1 jagttegnsindehavere og 7,5 jægere per 1000 indbyggere i Niedersachsen. Måske lidt overraskende ligger et bundesland som Bayern langt nede på listen.

For at gå op til “Das grüne arbitur” skal man have en minimumsalder på 15 år, en ren straffeattest samt vurderes som psykisk og fysisk egnet. Jagtuddannelsen foregår gennem  jagtforeninger eller gennem en jagtskole. De udbudte kurser er for det meste aften-, weekend- og intensive kurser (omkring 150 timer). Indholdet af uddannelsen omfatter teoretiske og praktiske emner vedrørende vildtbiologi, jagtpraksis, skikke, våbenkendskab, vildthygiejne og jagtret. Derudover trænes skydefærdigheder og sikker håndtering af våbnet.

Læs også: Kun en tåbe frygter ikke de indviklede drivjagtsparoler

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Menneskestemmer skræmmer vildtet mest

Ny undersøgelsen fra det svenske landbrugsuniversitet (Sveriges Lantbruksuniversitetet - SLU) viser at det, der skræmmer vildtet mest, er menneskestemmer.

Skoven giver til sidst

En anderledes jagt – når eventyret er lige om hjørnet, og man er klar til at forsøge alt.

Det svenske jægerforbund vil have natsigter til vildsvinejagt op til genovervejelse

Efter en række spektakulære hændelser under jagt med natkikkerter bør lovliggørelsen af natudstyr revurderes, mener jagtkonsulent.

Tyskland runder 400.000 jægere og sætter rekord

Flere og flere går på jagt i Tyskland, men tallene viser en klar forskel på jægerkorpset i nord og i syd

Lokkemidler til vildsvin

Hvordan skaber man den bedste ”griserestaurant” i sit jagtområde? Det kan du blive klogere på her.
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Det svenske jægerforbund vil have natsigter til vildsvinejagt op til genovervejelse

Efter en række spektakulære hændelser under jagt med natkikkerter bør lovliggørelsen af natudstyr revurderes, mener jagtkonsulent.

Haglbøssens taktiske rolle

Er din haglbøsse potentielt farligere, end du forestiller dig? Er det rimeligt, at den skal opbevares under lås og slå? Læs her om haglbøssens brug som taktisk våben!

En anderledes haglbøsse

Den berømte våbenfabrikant Greener begyndte fra omkr 1920-15 at levere Greener Police Riot Shotguns til Imperiets afsides hjørner.

Haglbøssens Kaliber og Ammunition

Som jægere behøver vi til den praktiske jagt kun at bekymre os om våbnets kaliber, patronerne hylsterlængde og haglstørrelsen og -vægten, finesserne kan vi om ønskeligt læse os til eller drøfte med bøssemageren.
Lyddæmper

Svensk regering vil ændre i lyddæmperes status – skal ikke længere ses som et selvstændigt våben

De nye regler forventes at træde i kraft i juli 2022 og kan medføre, at det bliver lettere for danske jægere at medbringe lyddæmpere til jagt i Sverige.
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner