Udfordringer med Politiets våbenregistrering tidligst ovre til sommer

Jægere, og andre med våbenansøgninger liggende hos Politiets Administrative Center, ser ud til at skulle vente lidt endnu

- Annonce -

Hvis du også sidder og venter på din nye våbentilladelse, må du nok forvente at skulle væbne dig med tålmodighed. De store udfordringer med politiets nye våbenregistreringssystem ser nemlig først ud til at bedres med udgangen af dette kvartal.

Det står klart efter at folketingsmedlem Dennis Flytkjær (DF) nu har fået svar på en spørgsmål til justitsminister Nick Hækkerup, som han stillede i Folketinget den 13. april i år.

Ministeren beklager

I ministerens svar til Dennis Flytkjær beklager han de betydelige gener, som sammenbruddet i sagsbehandlingen har medført, ikke blot for jægerne med også for jagtbranchen som helhed. Ministeren uddyber baggrunden for forsinkelsen således:

“På tidspunktet for ibrugtagning af det nye system var forventningen, at kritiske fejl og mangler kunne være udbedret inden for et par uger, men det har desværre vist sig at tage længere tid og være mere kompliceret at udbedre fejl og mangler og indarbejde nye arbejdsgange end først antaget. Rigspolitiet har desuden oplyst, at der sammen med leverandøren arbejdes på højtryk for at gøre systemet fuldt funktionsdygtigt hurtigst muligt og for parallelt hermed at nedbringe sagsbehandlingstiden i Politiets Administrative Center.”

Læs ogsåPAC magter ikke opgaven

Den langsommere sagsbehandling af våbenregistreringer og våbentilladelser m.v. har allerede nu fået konsekvenser for den kommende bukkejagt. Det anslås blandt andet at cirka 20.000 jægere ikke modtager deres tilladelse i tide. Våbenforhandlere og jagtrejseselskaber er også påvirket af problemet.

Justitsminsteren: Politiet skal få systemet til at virke hurtigst muligt

Justitsminister Nick Hækkerup påregner, at de indledende udfordringer med det nye system, som er en konsekvens af krav fra EU, er løst ved udgangen af 2. kvartal i år. I svaret til Dennis Flytkjær skriver ministeren:

Det er på nuværende tidspunkt forventningen, at systemet kan anvendes uden væsentlige fejl og med de nødvendige funktionaliteter ved udgangen af 2. kvartal 2022. I 2. halvår af 2022 arbejdes der på optimering af arbejdsprocesser og automatisering af visse processer, som på nuværende tidspunkt foretages manuelt eller uden om systemet. I den mellemliggende periode sørger Politiets Administrative Center for at allokere betydelige medarbejderressourcer til våbenområdet, og der er bl.a. ansat ekstra medarbejdere, ligesom arbejdsprocesser til stadighed forsøges optimeret og tilpasset den aktuelle situation med henblik på at nedbringe antallet af sager.

Læs ogsåPAC kommenterer på Mit Jagtblads artikel om IT-system og forsinkelser

Justitsministeren understreger i svaret at han har: ”Bedt om, at politiet arbejder for at få ordnet problemerne med systemet hurtigst muligt.”

Alligevel ser det ud til, at råbukkene og systemudvikleren bag det fejlbehæftrede system, IT firmaet Netcompany, indtil videre er de eneste vindere i den irriterende sag.

Læs ministerens svar her:

https://www.ft.dk/samling/20211/spoergsmaal/s746/svar/1876055/2562610.pdf

Del artiklen hvor du vil:

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Bukkepral i Ringsted

Efter to års pause kunne den traditionsrige bukkepral på bukkejagtens premieredag endelig gennemføres hos Hubertushuset i Ringsted.

Jagten i Danmark har brug for DIN støtte

Det er tid til at gøre op med unødvendigt bureaukrati, fejlslagne systemer, spildte skattekroner, uendelige ventetider og et kaos, der truer med at vælte en hel branche. Støt borgerforslaget og jagten i Danmark.

Svenskerne vil halvere antallet af ulve

Politisk flertal for en markant mindskning af den svenske ulvestamme – årets inventering tyder på mere end 450 ulve i Sverige. Målsætningen skal være minimum 170 individer
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Politiets våbenregistrerings-system er IKKE forsinket

Politiet har hidtil foregivet, at det nye våbenregistreringssystem, burde have fungeret, da man tog det gamle ned. hvilket inddirekte peger på systemleverandøren som synderen. Men er det nu også sandt?

Politiets fejlslagne våbenregister meldt til Ombudsmanden

Det skandaløse våbenregistreringssystem hos Rigspolitiet virker fortsat ikke og imens venter tusindvis af jægere på tilladelser. Butikker og jagtrejsebureauer taber formuer.

PAC kommenterer på Mit Jagtblads artikel om IT-system og forsinkelser

Ole Astrup Aldershvile, enhedschef for tilladelser i Politiets Administrative Center, har sendt os en række uddybende kommentarer til en artikel vi bragte den 28. januar. Dem videregiver vi naturligivs gerne.

Bøssemager idømt 7,5 års fængsel

Ombygning af gas- og signalpistoler, så de kan skyde med skarp ammunition, og videresalg til kriminelle miljøer udløste hård fængselsstraf til bøssemager og tre medsammensvorne.
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner