Udsatte ænder mister hovedet og forsvinder

Hvor fanden er anden? Mysteriet om udsatte ænder, der forsvinder eller mister hovedet

For nyligt udsatte et midtjysk konsortium 15 pænt store gråænder i en lille røromkranset sø på deres revir. Ved den daglige fodring forleden konstaterede fodermesteren, at der kun lå 2 ænder på vandspejlet.

Han sender derfor sin korthår en tur rund om søen for at se, om de andre ænder mon gemte sig i rørene. Ganske kort tid efter vender hønsehunden tilbage med en kold hovedløs and. De resterende ænder var ikke at finde. Næste dag var de sidste 2 ænder også væk og seancen gentog sig. Efter en tur rundt om søen vender korthåren tilbage og afleverer  en kold hovedløs and.

Man under sig i konsortiet over, hvem der kan stå bag ugerningerne. Er det mon en ræv, som fodrer sine hvalpe med andesteg, eller kan det være den berygtede mårhund, som huserer både til lands og til vands. Men det store spørgsmål er, hvorfor nogle af ænderne efterlades uden hoveder.  Er synderen en lystmorder, eller er den blevet forstyrret, så den kun har nået at spise lidt af hovedretten?

Har du et bud på dette, så skriv det gerne i kommentartråden på facebook. Så kan du hjælpe det midtjyske konsortium med opklare mysteriet.

LÆS OGSÅ

Ducktubes, sådan laver du den perfekte andebolig

Gør mere for de vilde ænder

Trofæopmåler spærrede øjnene op

Læs også