Ukendte gerningsmænd brænder jagtinstallationer af

En bølge af påsatte brande i det sydlige Tyskland ser ud som et organiseret angreb på de lokale jægere. Tårne, jagthytter og skraldespande er blevet sat i brand uden at nogen har set gerningsmændene.

- Annonce -

I løbet af kort tid er en række jagttårne, hytter og andre jagtrelaterede installationer blevet brændt af i det sydlige Tyskland. Det bayerske politi har nu indledt undersøgelser for at finde ud af hvem, der står bag brandene, som har hærget i mere end to måneder.

Læs også: Flere tilfælde af hærværk og angreb på jægere

De påsatte brande begyndte den 14. februar 2022 mellem byerne Deubach og Rommelsried, der ligger i Diedorf kommune i Bayern. Netop den morgen var en jæger på vej på jagt i en stykke skov.

Store ressourcer indsat

Da jægeren kom frem til området, stod et af hans og kammeraternes jagttårne i flammer. Jægeren tilkaldte brandvæsenet, der for at bekæmpe branden og forhindre en skovbrand, indsatte alle enheder fra flere lokale brandstationer. Jagttårnet stod dog ikke til at redde og brændte helt ned.

Godt halvanden måned senere indtraf den næste hændelse. Natten mellem den 27. og 28. marts brændte endnu et jagttårn syd for byen Bieselbach. Også dette tårn blev helt ødelagt under branden. Skaderne løb op i små 8.000 kroner for jagtejeren. Også denne gang indsatte lokale brandstyrker store ressourcer for at forhindre en skovbrand og for at beskytte en række højspændingsmaster i nærheden, som kun reddedes fordi brandstyrken var mødt talstærkt op.

Læs også: Efter trusler og chikane fra aktivister skal jægeres identitet hemmeligstemples

Samme nat slog gerningsmændene til mod en jagtinstallation et andet sted i området. Omkring halv tolv om natten, blot tyve minutter før brandvæsenet ankom til det brændende jagttårn, fik politiet melding om endnu en brand. En skraldespand var i brand i vejkanten på en vej i et lokalt skovområde. Efter slukningsarbejdet viste det sig, at der havde været “større dyreknogler” i skraldespanden, som altså blev anvendt af jægere.

Flere brandattentater

I dagene efter fortsatte brandene og det tredje brandattentat på et tårn skete den 30. marts, hvor en borger anmeldte et brandskadet jagttårn mellem byerne Fleinhausen og Dinkelscherben. Det blev sandsynligvis forsøgt ødelagt mellem 28. og 30. marts. Tårnet var dog ikke totalskadet

Den næste brand opstod mellem 9. og 11. april i skovområdet Steinberg mellem byerne Bieselbach og Lindach. Et jagttårn ved en skovvej brændte fuldstændigt ned. Siden er endnu et tårn blev rapporteret nedbrændt, men undersøgelser tyder på, at det allerede blev brændt ned i februar.

Læs også: Antijagt aktivister hackede og offentliggjorde 80.000 adresser med våben

Også nær Augsburg har en række brande ødelagt jagttårne og installationer. Også her er flere af brandene påsat samme nat og i nærheden af hinanden, hvilket tyder på at gerningsmændene arbejder organiseret. På nuværende tidspunkt har politiet ingen mistænkte i nogle af de områder, der har været plaget af påsatte brande på jagtinstallationer.

Del artiklen hvor du vil:

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Bukkepral i Ringsted

Efter to års pause kunne den traditionsrige bukkepral på bukkejagtens premieredag endelig gennemføres hos Hubertushuset i Ringsted.

Jagten i Danmark har brug for DIN støtte

Det er tid til at gøre op med unødvendigt bureaukrati, fejlslagne systemer, spildte skattekroner, uendelige ventetider og et kaos, der truer med at vælte en hel branche. Støt borgerforslaget og jagten i Danmark.

Svenskerne vil halvere antallet af ulve

Politisk flertal for en markant mindskning af den svenske ulvestamme – årets inventering tyder på mere end 450 ulve i Sverige. Målsætningen skal være minimum 170 individer
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Politiets våbenregistrerings-system er IKKE forsinket

Politiet har hidtil foregivet, at det nye våbenregistreringssystem, burde have fungeret, da man tog det gamle ned. hvilket inddirekte peger på systemleverandøren som synderen. Men er det nu også sandt?

Politiets fejlslagne våbenregister meldt til Ombudsmanden

Det skandaløse våbenregistreringssystem hos Rigspolitiet virker fortsat ikke og imens venter tusindvis af jægere på tilladelser. Butikker og jagtrejsebureauer taber formuer.

PAC kommenterer på Mit Jagtblads artikel om IT-system og forsinkelser

Ole Astrup Aldershvile, enhedschef for tilladelser i Politiets Administrative Center, har sendt os en række uddybende kommentarer til en artikel vi bragte den 28. januar. Dem videregiver vi naturligivs gerne.
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner