Ukendte gerningsmænd brænder jagtinstallationer af

En bølge af påsatte brande i det sydlige Tyskland ser ud som et organiseret angreb på de lokale jægere. Tårne, jagthytter og skraldespande er blevet sat i brand uden at nogen har set gerningsmændene.

- Annonce -

I løbet af kort tid er en række jagttårne, hytter og andre jagtrelaterede installationer blevet brændt af i det sydlige Tyskland. Det bayerske politi har nu indledt undersøgelser for at finde ud af hvem, der står bag brandene, som har hærget i mere end to måneder.

Læs også: Flere tilfælde af hærværk og angreb på jægere

De påsatte brande begyndte den 14. februar 2022 mellem byerne Deubach og Rommelsried, der ligger i Diedorf kommune i Bayern. Netop den morgen var en jæger på vej på jagt i en stykke skov.

Store ressourcer indsat

Da jægeren kom frem til området, stod et af hans og kammeraternes jagttårne i flammer. Jægeren tilkaldte brandvæsenet, der for at bekæmpe branden og forhindre en skovbrand, indsatte alle enheder fra flere lokale brandstationer. Jagttårnet stod dog ikke til at redde og brændte helt ned.

Godt halvanden måned senere indtraf den næste hændelse. Natten mellem den 27. og 28. marts brændte endnu et jagttårn syd for byen Bieselbach. Også dette tårn blev helt ødelagt under branden. Skaderne løb op i små 8.000 kroner for jagtejeren. Også denne gang indsatte lokale brandstyrker store ressourcer for at forhindre en skovbrand og for at beskytte en række højspændingsmaster i nærheden, som kun reddedes fordi brandstyrken var mødt talstærkt op.

Læs også: Efter trusler og chikane fra aktivister skal jægeres identitet hemmeligstemples

Samme nat slog gerningsmændene til mod en jagtinstallation et andet sted i området. Omkring halv tolv om natten, blot tyve minutter før brandvæsenet ankom til det brændende jagttårn, fik politiet melding om endnu en brand. En skraldespand var i brand i vejkanten på en vej i et lokalt skovområde. Efter slukningsarbejdet viste det sig, at der havde været “større dyreknogler” i skraldespanden, som altså blev anvendt af jægere.

Flere brandattentater

I dagene efter fortsatte brandene og det tredje brandattentat på et tårn skete den 30. marts, hvor en borger anmeldte et brandskadet jagttårn mellem byerne Fleinhausen og Dinkelscherben. Det blev sandsynligvis forsøgt ødelagt mellem 28. og 30. marts. Tårnet var dog ikke totalskadet

Den næste brand opstod mellem 9. og 11. april i skovområdet Steinberg mellem byerne Bieselbach og Lindach. Et jagttårn ved en skovvej brændte fuldstændigt ned. Siden er endnu et tårn blev rapporteret nedbrændt, men undersøgelser tyder på, at det allerede blev brændt ned i februar.

Læs også: Antijagt aktivister hackede og offentliggjorde 80.000 adresser med våben

Også nær Augsburg har en række brande ødelagt jagttårne og installationer. Også her er flere af brandene påsat samme nat og i nærheden af hinanden, hvilket tyder på at gerningsmændene arbejder organiseret. På nuværende tidspunkt har politiet ingen mistænkte i nogle af de områder, der har været plaget af påsatte brande på jagtinstallationer.

Del artiklen hvor du vil:

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Rypejagt i Canada

I det vildtrige Canada er der ikke mange, der går på rypejagt – det sker mest tilfældigt under anden jagt. Udlændinge er ofte mere interesserede i den traditionelle form for rypejagt end landets egne indbyggere.

Standhals i elgdrevet

Ude bag Kalixelvens imponerende vandmasser, finder man elgterræner af første klasse. I disse skove jager Robert Ramstad.

Dansk jæger skal i retten efter at have skudt køer

Den danske jæger, som sidste år skød tre stykker skotsk højlandskvæg under en vildsvinejagt nord for Kalmar, skal nu for retten i Sverige. Jægeren...
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Riffelskydning – Sådan tager du højde for vindens påvirkning

Vind er riffelskyttens største udfordring. Dels fordi vinden er svær at vurdere i praksis, og dels fordi effekten af vinden selv på relativt korte skudhold er for stor til at ignorere. I forhold til vinden er der ingen nemme løsninger – viden og erfaring er altafgørende!

Lyddæmper tilbagekaldes

Har du en lyddæmper af mærket Ase Utra model Radien med produktionsmåned 06/20 og 07/20, bør du få den ombyttet hos forhandleren. 

Våbenhandlere overvejer erstatningssag imod staten

En hel branche er i knæ. Tabene opgøres i mangecifrede millioner og konkurser truer. Alt sammen som følge af kaoset omkring politiets nye våbenregister. Alle forsøg på at råbe de ansvarlige myndigheder op har hidtil været forgæves.

Nye forklaringer fra politiet omkring våbenregister-skandalen

Skandalesagen om politiets nye våbenregister ruller videre med uklare forklaringer og uden udsigt til normale sagsbehandlingstider i indeværende kalenderår. Imens akkumuleres store tab i en presset jagtbranche.

Politiets våbenregistrerings-system er IKKE forsinket

Politiet har hidtil foregivet, at det nye våbenregistreringssystem, burde have fungeret, da man tog det gamle ned. hvilket inddirekte peger på systemleverandøren som synderen. Men er det nu også sandt?
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner