Ukendte gerningsmænd brænder jagtinstallationer af

En bølge af påsatte brande i det sydlige Tyskland ser ud som et organiseret angreb på de lokale jægere. Tårne, jagthytter og skraldespande er blevet sat i brand uden at nogen har set gerningsmændene.

I løbet af kort tid er en række jagttårne, hytter og andre jagtrelaterede installationer blevet brændt af i det sydlige Tyskland. Det bayerske politi har nu indledt undersøgelser for at finde ud af hvem, der står bag brandene, som har hærget i mere end to måneder.

Læs også: Flere tilfælde af hærværk og angreb på jægere

De påsatte brande begyndte den 14. februar 2022 mellem byerne Deubach og Rommelsried, der ligger i Diedorf kommune i Bayern. Netop den morgen var en jæger på vej på jagt i en stykke skov.

Store ressourcer indsat

Da jægeren kom frem til området, stod et af hans og kammeraternes jagttårne i flammer. Jægeren tilkaldte brandvæsenet, der for at bekæmpe branden og forhindre en skovbrand, indsatte alle enheder fra flere lokale brandstationer. Jagttårnet stod dog ikke til at redde og brændte helt ned.

Godt halvanden måned senere indtraf den næste hændelse. Natten mellem den 27. og 28. marts brændte endnu et jagttårn syd for byen Bieselbach. Også dette tårn blev helt ødelagt under branden. Skaderne løb op i små 8.000 kroner for jagtejeren. Også denne gang indsatte lokale brandstyrker store ressourcer for at forhindre en skovbrand og for at beskytte en række højspændingsmaster i nærheden, som kun reddedes fordi brandstyrken var mødt talstærkt op.

Læs også: Efter trusler og chikane fra aktivister skal jægeres identitet hemmeligstemples

Samme nat slog gerningsmændene til mod en jagtinstallation et andet sted i området. Omkring halv tolv om natten, blot tyve minutter før brandvæsenet ankom til det brændende jagttårn, fik politiet melding om endnu en brand. En skraldespand var i brand i vejkanten på en vej i et lokalt skovområde. Efter slukningsarbejdet viste det sig, at der havde været “større dyreknogler” i skraldespanden, som altså blev anvendt af jægere.

Flere brandattentater

I dagene efter fortsatte brandene og det tredje brandattentat på et tårn skete den 30. marts, hvor en borger anmeldte et brandskadet jagttårn mellem byerne Fleinhausen og Dinkelscherben. Det blev sandsynligvis forsøgt ødelagt mellem 28. og 30. marts. Tårnet var dog ikke totalskadet

Den næste brand opstod mellem 9. og 11. april i skovområdet Steinberg mellem byerne Bieselbach og Lindach. Et jagttårn ved en skovvej brændte fuldstændigt ned. Siden er endnu et tårn blev rapporteret nedbrændt, men undersøgelser tyder på, at det allerede blev brændt ned i februar.

Læs også: Antijagt aktivister hackede og offentliggjorde 80.000 adresser med våben

Også nær Augsburg har en række brande ødelagt jagttårne og installationer. Også her er flere af brandene påsat samme nat og i nærheden af hinanden, hvilket tyder på at gerningsmændene arbejder organiseret. På nuværende tidspunkt har politiet ingen mistænkte i nogle af de områder, der har været plaget af påsatte brande på jagtinstallationer.

Læs også