Ulvebestanden giver store problemer for franske landmænd

Den franske landbosammenslutning Agricultures Responsables, som er en konkurrent til de franske landboforeningers fællesorganisation kom i sidste uge med et opråb omkring de franske ulve som er til stor gene for de franske landmænd, fordi de angriber både køer og får. Budskabet er klart:  Den franske regering sagde for 20 år siden, at var plads til 500 ulve i det franske landskab – Ikke flere.

Men nu er der en etableret bestand på omkring 1100 individer, og det er altså mere end en fordobling af antallet, og det går ud over landmændenes husdyr. Det anslås at ulvene hvert år tager 12.000 får og en del kvæg.

”Det kan vi ikke leve med” siger Francois Walraet, som er president i  Agricultures Responsables.” Vi mener ikke, at ulven kan leve side om side med husdyr i landbrugsområderne”. Det er en anden sag, når der er tale om ulve i bjergegnene, hvor der ikke er husdyrdrift.

Agricultures Responsables opfordrer til at man oplyser om, hvor der har været angreb af ulve på det fælles europæiske samarbejde EP-MAP (ep-map.com), hvor man også kan registrere og se ulve angreb i andre europæiske lande inklusiv Danmark.

Læs også