Usikkerhed om dansk jægers død i Sverige

Obduktionen peger ikke entydigt på, at det var et vildsvin, der angreb den danske jæger, som blev fundet død i et jagttårn den 17. august i år.

Det svenske politi trækker nu i land og ikke længere så sikre på, hvad der er hændt den danske jæger, der for nyligt blev fundet død i et jagttårn i nærheden Kråkshult i Eksjö kommune.

De første meldinger gik på, at manden var blevet angrebet af et vildsvin og havde søgt tilflugt i tårnet, hvor han var død af sine skader.

Efter obduktionen af den danske jæger er politiet ikke så sikre på den forklaring. Det har tidligere været fremme i medierne, at jægeren havde pådraget sig skader på forsiden af ​​lårene og på den ene hofte. Ifølge obduktionsrapporten er det imidlertid ikke korrekt. I magasinet SvenskJakt, kan man læse, at manden havde en skade på venstre underben, hvor der også var skade på en arterie.

Da jægeren blev fundet, stod hans riffel i tårnet med bundstykket fremme. Hans jagtkammerat hørte ikke noget skud, der kunne underbygge formodningen om et sammenstød med et vildsvin. Svenske eftersøgsjægere har været i gang hele området i 10 timer efter episoden og kunne heller ikke finde tegn på et anskudt vildsvin. Derfor mener politiet nu, at det ikke er muligt at drage nogen endelige konklusioner om årsagen til den danske jægers død.

Politiet mistænker indtil videre ikke, at der skulle være begået en forbrydelse. Sagen er dog sendt videre til yderligere retsmedicinske undersøgelser, der måske kan afdækket hvordan jægeren pådrog sig det dødelige sår.

Læs også