Vanvittig dansk bue buk på verdensranglisten

En buk nedlagt sidste år ved Ry går direkte ind som den tredjestørste i verden nedlagt med bue.

Den 17. maj satte buejæger Jacob Søndergaard Aagesen sig til rette i sin stige på reviret ved Ry i det midtjyske. Efter nogen tid uden aktivitet, besluttede han sig for at flytte sig til et nyt sted i skoven, hvilket skulle vise sig at være en rigtig god ide.

Ganske kort tid efter kom en lille buk forbi, men den fik lov at passere. Og tak for det! For lidt senere dukkede en velvoksen buk op. Det var en prægtig en af slagsen, og den anede ikke uråd. Jacob slap pilen på 12 meters afstand og ramte bukken, som for afsted. Heldigvis kunne Jacob følge sporet, og 60 meter fra hvor pilen gennemborede bukken, lå den forendt i skovbunden.

rekord stor buk nedlagt med bue
Jacob Søndergaard Aagesen’s råbuk er den 3. største i verden nedlagt med bue

Det var Jacobs tredje buk nedlagt med bue, siden han i 2013 fik sit buetegn. Det var først, da Jacob besluttede sig for at få bukken opmålt i forrige weekend hos Østjysk Våbenhandel, at han blev klar over, at det var en verdensrangliste buk, han havde nedlagt.

Jacob Søndergaard Aagesen med sin rekord buk

Trofæ opmåler Lars Bjerregaard Nielsen, var med det samme klar over, at det var en kæmpe buk, han fik i hånden. Da Jacob så tilmed bekendtgjorde, at den var nedlagt med bue, var Lars Bjerregaard Nielsen godt klar over, at det var noget helt ekstraordinært. Jacob selv havde ikke skænket det en tanke, at hans buk efter dagens opmåling ville blive verdensberømt, og det var da også bare for sjov skyld, at han tog den med til opmåling.

Rekord stor buk nedlagt med bue
Jacob Søndergaard Aagesen’s råbuk er opmålt til 58 3/8 hos SCI

Hos SCI hvor man anerkender bueskudt vildt, er den opmålt til 58 3/8 og kommer således ind som den tredje største buk i verden nedlagt med bue.

Læs også