Vikingen fra Herning har kig på hele verden

Artiklen er sponseret af

På bare tre år er det unge tøjfirma vokset i mere end 10 lande. Jagt og outdoor beklædningsfirmaet VikinX har trods de få år mere end 30 års erfaring i dansk og international beklædning.

Fra sportstøj til jagt og outdoor beklædning

Grundlægger Max Lidegaard startede i 1992 tøjfirmaet Time Out, der udviklede og producerede tøj til nogle af verdens største sportsbrands. Med det byggede han et netværk, der kan levere kvalitetsbeklædning fra hele verden til hele verden, og i efteråret 2018 flyttede den 61-årige veteran fokus over i jagt- og outdoor beklædning.

”Jeg var med på min første jagt som 4-årig, og jagt, fiskeri og naturen i det hele taget har altid været en vigtig del af mit liv, så da jeg besluttede at stoppe med at producere sportstøj for knap 3 år siden og skulle finde et andet forretningsgrundlag, var det logisk at flytte forretningen over i noget, som jeg stadig selv brænder for,” fortæller Max Lidegaard om skiftet fra sportstøj til jagt og outdoor beklædning. Og siden skiftet er det gået hurtigt for det nye firma.

vikinx
Foto: Max Lidegaard er grundlægger og adm. direktør hos VikinX.

Hele team VikinX er passionerede jægere og lystfiskere

VikinX leverer allerede i dag til distributører i 11 lande og forventer, at antallet bliver markant højere, når alting åbner igen efter Corona. VikinX har reelt 5 ejere, men Max Lidegaard er i øjeblikket den eneste fuldtidsansatte fra ejerkredsen, hvilket ikke mindst skyldes hans store kendskab til tøjbranchen. Ud over Max er der tre ansatte i lokalerne i Herning. Som Max Lidegaard kraftigt påpeger, er æren ikke kun hans men i stor grad også den lille og tætte medarbejderstab samt medejerne, som hver især alle bidrager med alle de ting, som Max ikke selv er god til. Vores detailsælger og mine medejere er alle jægere og lystfiskere på nær en enkelt, som så til gengæld er ivrig vandrer.

”Konceptet har været at bruge mit internationale netværk og erfaring til at producere ordentlig kvalitet til rimelige priser. Nu til dags sker megen produktion jo i Kina, og der har jeg rigtig gode forbindelser og godt styr på, hvad der skal til for at få det bedste ud af de kinesiske leverandører,” fortæller Max Lidegaard. I perioder har han været i Kina op til 10 gange om året og således lært fabrikkerne at kende indgående. Det betyder, at Max styrer produktionen af tøj til VikinX helt ned til den enkelte syning.

Kåret som ”Bedste nye brand”

En anden glæde for den rutinerede tøjfabrikant har været at været at finde en stil og et navn til den nye serie jagt og fritidstøj. Her faldt valget på VikinX.

”Jeg synes, det er specielt. Det siger noget om Danmark og Norden, og så signalerer det også noget om den robuste tilgang, vi har til vores produkter. De skal være rimelige i prisen, kunne klare arbejdet i terrænet og det nordeuropæiske vejr” fortæller Max Lidegaard. Han oplever allerede nu, at indkøbere verden over har nemt ved at genkende VikinX som et dansk brand.

”Når effekterne af Corona-pandemien fortager sig i løbet af 2021 forventer jeg, at vi vil ekspandere markant rundt omkring i verden, og at vi ret hurtigt vil komme til at markedsføre VikinX i over 20 lande.

Et af de første skridt på vejen mod større international anerkendelse kom for nyligt, hvor VikinX blev kåret som ”Bedste nye brand” på den internationale IWA messe i Nürnberg i Tyskland stemt ind af kendere fra mere end 80 lande.

Se kollektioner fra VikinX lige her.

Mere om VinikX:

Thomas Jerichow
Redaktionschef

Gå ikke glip af

Seneste artikler

Imponerende dansk guldhjort

Månedens trofæ - hjorten der overgår alle andre!

Ny salmonella spreder sig i svenske vildsvin

Prøver fra nedlagte svenske vildsvin viser, at en ny salmonellavariant spreder sig i stammen flere steder i landet.

Sådan fungerer haglbøsser og haglgeværer til jagt

Normalt skænker vi jægere ikke mekanikken mange tanker. Når blot bøssen fungerer på jagten og er relativ let at holde ren og velpudset, er vi tilfredse. Af og til kan det dog være både interessant og lærerigt lige at få lidt mere baggrundsviden.
Shorty haglpatron fra Federal

Det korte af det lange … ny haglpatron

Det sker sjældent. En ny haglpatron har set dagens lys. Minien er arriveret, men hvad skal vi bruge den til?
liggende elg i svensk skov

Antallet af svenske elge fortsætter med at falde – myndighederne iværksætter undersøgelse

For tiende år i træk falder antallet af elge i Sverige. Bestanden er nu mindsket med 20 procent siden 2012. Naturvårdsverket mistænker at de nationale mål ikke harmonere med den lokale virkelighed.
- Annonce -
- Annonce -

Seneste magasiner

- Annonce -

Våben

Shorty haglpatron fra Federal

Det korte af det lange … ny haglpatron

Det sker sjældent. En ny haglpatron har set dagens lys. Minien er arriveret, men hvad skal vi bruge den til?
Lyddæmper

Farcen om indførsel af lyddæmpere til Sverige fortsætter – Jægerforbundet opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet.

Danmarks Jægerforbund opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet i sagen om indførsel af lyddæmpere til Sverige, hvor en del danske jægere er endt mellem to stole, når det gælder registreringen af lyddæmpere.
Våbenrum med haglvåben

De forskellige typer af haglbøsser til jagt

Vi har hver især en grund til at vælge vor bøssetype, eksempelvis over-og-under, side-by-side ’en eller halv-automaten. Vi ser nærmere på de forskellige typer haglgeværer, og hvad de kan.

1910/21-pistolen – en slags jubilæum

I 1910 indførte den danske hær den første halvautomatiske pistol, Bergmann-Bayard Model 1908 i kaliber 9mm Bergmann, også kendt som 9x23mm og 9mm Largo
- Annonce -
- Annonce -

Debat

Partier bag planer om Naturnationalparker undsiger kritiske borgmestre

Landspolitikere fra Enhedslisten og De Radikale går i rette med lokalpolitikere - fra blandt andet deres egne partier - omkring naturnationalparker

Grindedrab – en drivjagt, der ofte tager timer

Mit Jagtblad modtog i sidste uge debatindlægget ''Dyrevelfærd eller kulturmord''. Nu har Valentina Crast, Ansvarlig for kampagneudvikling og outresearch i Sea Shepherd, svaret.
unge kronhjortE i bast

Kontroversielt lovforslag om hjortejagt i høring

Det kontroversielle lovforslag om at indføre arealkrav på kronvildt jagt (lov om jagt og vildtforvaltning) i Danmark er nu sendt i høring af Miljøministeriet....
Grindehval

Dyrevelfærd eller kulturmord?

''Men hvor mange hvaler har de så reddet? Nada! Ikke en. Men de har til gengæld med deres hurtiggående både flænset flere hvalers hud op i deres helteagtige live-blodige optræden.''
- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Imponerende dansk guldhjort

Månedens trofæ - hjorten der overgår alle andre!
liggende elg i svensk skov

Antallet af svenske elge fortsætter med at falde – myndighederne iværksætter undersøgelse

For tiende år i træk falder antallet af elge i Sverige. Bestanden er nu mindsket med 20 procent siden 2012. Naturvårdsverket mistænker at de nationale mål ikke harmonere med den lokale virkelighed.

Et vildt jagtrevir, der sætter vilde følelser igang

En fortælling om Irlands sorte spøgelse. Et vildt jagtrevir, der sætter vilde følelser i gang – hver gang og hele tiden.
Rudel med kronvildt i naturen

Rapport afdækker ulovlig afskydning af kronvildt

En undersøgelse baseret på sidste års jagt viser, at en del kronvildt skydes på tidspunkter hvor det er ulovligt.
- Annonce -
- Annonce -