VikinX – Dansk jagttøj til en knivskarp pris!

Sponseret af

Der er ingen tvivl om, at markedet for jagttøj er kæmpestort. Om man handler fysisk i en jagtbutik eller surfer en tur rundt på nettet, kan man nemt finde tøj der lover både varme og komfort under ekstreme forhold og at man blive decideret usynlig overfor selv det mest årvågne byttedyr. Der er heller ingen tvivl om, at man let kan komme til at bruge en mindre formue, når man skal iklædes fra top til tå og være klar på alt fra bjergjagt til haretramp. Men spørgsmålet er: “Kan mindre egentligt ikke gøre det?” Det er netop spørgsmålet som Max, der er manden bag VikinX, stillede sig selv, da han startede brandet for knap 3 år siden.

Fra top til tå og inderst til yderst

Hos VikinX kan du få alt hvad du skal bruge, uden at du behøver at tage et lån i huset. Til denne test modtog jeg to sæt med jakke og bukser med det danskklingende navn “Kaare 2.0”. Derudover en “Leif” fleecetrøje, beregnet som inderlag. En “Torben” polstret sweater, som på en kold dag er et oplagt valg som mellemlag under jakken, mens den går fint som yderste lag på en mildere dag, hvor det ikke regner. Derudover modtog jeg hundeførervesten “Svend”, en vest med stor harelomme bagpå og to store gode lommer med magnetlukke. Vesten er i orange camo, så man er tydelig på fællesjagten. Vesten er også et oplagt valg til trykjagten, hvor der også er et stort krav om synlighed, og hvor de store lommer giver hurtig adgang til riffelpatroner.

Selv kasketter, sokker, bælte, halsedisse, handsker og fodtøj er VikinX leveringsdygtig i. Med andre ord blev jeg vitterligt klædt på fra top til tå og inderst til yderst. Og jeg ville bestemt føle mig velklædt både til en fællesjagt eller på en solotur med riflen.

Foruden jakker og bukser, laver VikinX også alt tilbehør. Den praktiske fleece halsedisse var varm og behagelig og fungerede også godt til at camouflere ansigtet.

Sættet fås i to farver

Både bukserne og jakken fås i Mossy Oak camouflage og i en klassisk grøn. Mit umiddelbare indtryk var meget positivt. Tøjet har en god og moderne pasform. Det er ikke “kasset” men sidder fint til kroppen i et mere moderne snit og har nogle gode og gennemtænkte lommer. Jakken har de klassiske brystlommer i siderne, hvor hænderne kan holdes varme, en brystlomme med lynlås og to rummelige frontlommer med magnetknapper, så man let og lydløst kan komme ned i dem og en lomme med lynlås inde bagved. Som en fin lille detalje er der placeret et ekstra par magneter over lommen, som kan holde lommen åben. Meget praktisk, når man eksempelvis skal dykke ned efter nye patroner.

Kaare 2 sættet, her i camouflageudgaven. Tøjet sidder godt og føles ikke “billigt”, selvom det er, sammenlignet med meget andet på markedet.

Begge skrålommer og baglommen i bukserne har lynlås og lårlommen har også magnetlukke magen til frontlommerne på jakken. Det er rart at have nogle lommer, hvor værdier som pung og mobil kan opbevares sikkert selvom man kravler rundt på alle fire, og andre lommer hvor der er hurtig adgang.

Flere af lommerne kan holdes åbne ved hjælp af et par ekstra magneter placeret over lommen. En god og praktisk detalje.

Både jakker og bukser er med membran, der gør at du kan ånde i det samtidigt med at de kan holde til et vandsøjletryk på 5000mm, hvilket burde være rigeligt til langt de fleste jagtsituationer man kommer ud for.

Står det distancen?

Tøjet har jeg testet på riffeljagt i november. Når jeg jager med riffel veksler jeg mellem at sidde lidt på anstand og pürsche rundt i terrænnet. Det stiller krav til tøjet, da jeg hverken vil fryse når jeg sidder stille eller koge når jeg pürscher rundt. Jeg var iført fleecetrøje, mellemlagsjakke, cap, halsedisse, handsker og camouflageudgaven af Kaare sættet. Havde menuen stået på fællesjagt, havde jeg nok foretrukket det ensfarvede sæt, da det fremstår mere afdæmpet og klassisk. Men det er jo en smagssag hvad man foretrækker.

Den polstrede sweater der går under navnet “Torben”. Ærmerne er elastiske og giver fuld bevægelsesfrihed, mens polstringen giver varme på overkroppen.

Under bevægelse fungerede den kombination rigtig fint. Jeg fik det ikke for varmt og havde en god bevægelighed i sættet, hvilket ofte kan være en udfordring, når man skal have nok tøj på for at holde varmen. Det var dog ikke tilfældet her, hvor de forskellige lag var rigeligt til at holde en behagelig kropstemperatur. Det fungerede også udemærket når jeg sad stille. Først efter knap en time begyndte jeg at føle kulden komme snigende. Skulle jeg sidde på anstand en hel morgen, havde jeg nok haft behov for varmere tøj. Men der er vi, sæsonen taget i betragtning, også nærmere ude i decideret vinterjagttøj og det er dét her sæt ikke og påstår heller ikke at være det. Et lille minus jeg bemærkede var, at membranen i jakken og bukserne larmede lidt under bevægelse. Det har nok mest relevans for jægere som gerne vil tættere på vildtet end hvad man behøver med en riffel, men det bør dog nævnes.

Vandrestøvler

Asbjørn vandrestøvlerne er en noget lettere vandrestøvle end jeg er vant til at bruge og nok ville foretrække at bruge så sent på året. De gjorde det dog godt og holdt mine fødder tørre på trods af en solid omgang natteregn, der havde gjort alt godt og grundigt vådt i terrænnet. Det virker umiddelbart som et fint valg til en pürsch- eller vandrestøvle. Til jagt i det sene efterår og vinter, ville jeg måske kigge i retningen af VikinX vintergummistøvle, som jeg dog ikke havde mulighed for at teste i denne omgang. Til de priser som VikinX lægger for dagen, kan man faktisk blive ejer af både vandrestøvler og gummistøvler uden at betale mere end man normalt ville for én af delene.

Asbjørn støvlen er en let og vandtæt støvle. Ideel til vandre- og jagtture fra forår til efterår. Til vintertiden er den måske lige let nok, men fødderne forblev tørre og det er det vigtigste.

Mit førstehåndsindtryk af tøjet blev ikke forværret af en tur i felten. Tøjet opfylder de krav som man som almindelig jæger måtte have for at tage på jagt. VikinX er jo netop ikke gået på markedet for at få køberne til at betale lige så meget, eller mere for jagttøj som kan noget som alle de andre brands ikke kan. Men derimod nærmere for at give køberne mulighed for at få noget jagttøj der kan det samme, eller i hvert fald det som de fleste af reelt har behov for, men til en skarpere pris. Og dét synes jeg absolut at de kommer i mål med. Jagt er en udstyrstung og dyr hobby og derfor er VikinX et oplagt valgt til den prisbevidste jæger, eller til nyjægeren som står over for en lang række investeringer for at komme igang.

Gå ikke glip af

Menneskestemmer skræmmer vildtet mest

Ny undersøgelsen fra det svenske landbrugsuniversitet (Sveriges Lantbruksuniversitetet - SLU) viser at det, der skræmmer vildtet mest, er menneskestemmer.

Skoven giver til sidst

- Advertisment -

Seneste artikler

Menneskestemmer skræmmer vildtet mest

Ny undersøgelsen fra det svenske landbrugsuniversitet (Sveriges Lantbruksuniversitetet - SLU) viser at det, der skræmmer vildtet mest, er menneskestemmer.

Skoven giver til sidst

En anderledes jagt – når eventyret er lige om hjørnet, og man er klar til at forsøge alt.

Verdens- og europamester omkommet som følge af ulykke i forbindelse med jagt

Ungdomsverdensmesteren i skeetskydning, Christian Ghilli fra Italien, omkom som følge af en tragisk ulykke i forbindelse med jagt.

Dansk jagtfotograf er finalist i stor fotokonkurrence

Den danske jagtfotograf, Aske Rif Torbensen, deltager i Sitka's internationale fotokonkurrence med et alternativt trofæbillede.

Rebekka Jung – indlæring af hjemkald med hvalp

Rebekka Jung fra Kennel Gamekeepers Cottage viser i denne video, hvordan hun træner hjemkald med sin hvalp.
- Annonce -
- Annonce -

Seneste magasiner

- Annonce -

Våben

Det svenske jægerforbund vil have natsigter til vildsvinejagt op til genovervejelse

Efter en række spektakulære hændelser under jagt med natkikkerter bør lovliggørelsen af natudstyr revurderes, mener jagtkonsulent.

Haglbøssens taktiske rolle

Er din haglbøsse potentielt farligere, end du forestiller dig? Er det rimeligt, at den skal opbevares under lås og slå? Læs her om haglbøssens brug som taktisk våben!

En anderledes haglbøsse

Den berømte våbenfabrikant Greener begyndte fra omkr 1920-15 at levere Greener Police Riot Shotguns til Imperiets afsides hjørner.

Haglbøssens Kaliber og Ammunition

Som jægere behøver vi til den praktiske jagt kun at bekymre os om våbnets kaliber, patronerne hylsterlængde og haglstørrelsen og -vægten, finesserne kan vi om ønskeligt læse os til eller drøfte med bøssemageren.
- Annonce -
- Annonce -

Debat

Forbud mod trofæer vinder frem i Europa

Som forventet har den britiske regering annonceret forbud mod import af trofæer fra en lang række vildarter. Regeringen mener, at forbuddet vil være med...

Skal naturen gøres til et museum ejet af fonde?

Vi råber ”vagt i gevær” – da vi oplever, at bl.a. jægere, landmænd og skovejere, som i vores optik besidder en unik viden om naturen, i stigende grad udelukkes i nye naturtiltag.

Rewilding – det er en ommer!

Modstanden mod de nye indhegnede naturnationalparker kom tydeligt til udtryk, da Folketinget åbnede sin efterårssamling den første tirsdag i oktober.

21 skarpe til justitsministeren vedr. våbenbekendtgørelsen

Våbenbekendtgørelsen og ikke mindst politiets administration af samme har gradvist udviklet sig til et bureaukratisk og til tider nærmest absurd makværk, senest eksemplificeret ved...
- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Menneskestemmer skræmmer vildtet mest

Ny undersøgelsen fra det svenske landbrugsuniversitet (Sveriges Lantbruksuniversitetet - SLU) viser at det, der skræmmer vildtet mest, er menneskestemmer.

Skoven giver til sidst

En anderledes jagt – når eventyret er lige om hjørnet, og man er klar til at forsøge alt.

Det svenske jægerforbund vil have natsigter til vildsvinejagt op til genovervejelse

Efter en række spektakulære hændelser under jagt med natkikkerter bør lovliggørelsen af natudstyr revurderes, mener jagtkonsulent.

Tyskland runder 400.000 jægere og sætter rekord

Flere og flere går på jagt i Tyskland, men tallene viser en klar forskel på jægerkorpset i nord og i syd
- Annonce -
- Annonce -