Vrede over grønt EU forslag om forbud mod antibiotika til jagthunde

Tyske jagtorganisationer og dyrlæger er stærkt bekymrede over et forslag om at forbyde antibiotika til jagthunde, som De grønne fremlægger i EU senere på måneden.

Et forslag fra de De grønne i Tyskland – fremlagt i EU – vækker nu voldsomme reaktioner blandt tyske jægere. Partiet vil forbyde brug af antibiotika til blandt andet jagthunde, hvis antibiotikaen også kan anvendes på mennesker. Formålet er at forhindre voksende antibiotikaresistens.

Den tanke vækker ikke jubel hos tyske jægere og en række andre interessenter. Jægerne betegner det som i direkte modstrid med de tyske regler for dyrevelfærd og mener, at det vil skabe unødvendige lidelser.

Det grønne forslag, der er lanceret af den tyske EU-politiker Martin Häuslings, der er landbrugspolitisk ordfører for De grønne i EU parlamentet, har fået en række tyske jagtorganisationer til at formulere et åbent brev om sagen. Deutscher Jagdverband (DJV), Deutscher Falkenorden (DFO), Orden Deutscher Falkoniere (ODF) und Jagdgebrauchshundverband (JGHV) skriver blandt andet

Læs også: Kontroversielt EU oplæg om forbud mod jagt i Natura 2000 områderne skrottet

”Veluddannede og raske jagthunde er essentielle for effektiv jagt. Dette gælder ikke mindst ved eftersøg, hvor friske hunde er afgørende for resultatet. Eftersøgshunde spiller i øjeblikket også en afgørende rolle i kampen mod Afrikansk svinepest. Derfor er det vigtigt, at hundene også i fremtiden kan behandles effektivt mod infektioner med antibiotika.”

De tyske jagtforeninger og forbund støtter i stedet det europæiske lægemiddelagenturs tilgang, der lægger vægt på en koordineret indsats med fokus på veterinærmedicin, humanmedicin og miljøvidenskab for at bremse antibiotikaresistens.

Også de tyske dyrlæger (Deutsche Bundestierärztekammer) er imod det grønne forslag om et generelt forbud mod brug af antibiotika, der også anvendes på mennesker, til dyr. Organisationen mener, at den berørte medicin ofte er eneste behandlingsmulighed for kæledyr og jagthunde, der lider af livstruende og smertefulde infektioner.

Alle foreningerne opfordrer EU politikere til at stemme imod, når Martin Häuslings og De grønnes forslag kommer til afstemning i EU parlamentet midt i september.

Læs også: Apporteringstræning trin 1 – håndtarget lærer din hund at aflevere

 

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Imponerende dansk guldhjort

Månedens trofæ - hjorten der overgår alle andre!
liggende elg i svensk skov

Antallet af svenske elge fortsætter med at falde – myndighederne iværksætter undersøgelse

For tiende år i træk falder antallet af elge i Sverige. Bestanden er nu mindsket med 20 procent siden 2012. Naturvårdsverket mistænker at de nationale mål ikke harmonere med den lokale virkelighed.

Et vildt jagtrevir, der sætter vilde følelser igang

En fortælling om Irlands sorte spøgelse. Et vildt jagtrevir, der sætter vilde følelser i gang – hver gang og hele tiden.
Rudel med kronvildt i naturen

Rapport afdækker ulovlig afskydning af kronvildt

En undersøgelse baseret på sidste års jagt viser, at en del kronvildt skydes på tidspunkter hvor det er ulovligt.
Buejæger

Miljøstyrelsen forlænger tilladelse til hjortejagt med bue og pil

Forsøgsordningen med tilladelse til jagt på de tre store hjortearter er blevet forlænget med et år frem til 31. august 2022. Buejægere, der deltager i...
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Shorty haglpatron fra Federal

Det korte af det lange … ny haglpatron

Det sker sjældent. En ny haglpatron har set dagens lys. Minien er arriveret, men hvad skal vi bruge den til?
Lyddæmper

Farcen om indførsel af lyddæmpere til Sverige fortsætter – Jægerforbundet opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet.

Danmarks Jægerforbund opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet i sagen om indførsel af lyddæmpere til Sverige, hvor en del danske jægere er endt mellem to stole, når det gælder registreringen af lyddæmpere.
Våbenrum med haglvåben

De forskellige typer af haglbøsser til jagt

Vi har hver især en grund til at vælge vor bøssetype, eksempelvis over-og-under, side-by-side ’en eller halv-automaten. Vi ser nærmere på de forskellige typer haglgeværer, og hvad de kan.

1910/21-pistolen – en slags jubilæum

I 1910 indførte den danske hær den første halvautomatiske pistol, Bergmann-Bayard Model 1908 i kaliber 9mm Bergmann, også kendt som 9x23mm og 9mm Largo

Hvad er det bedste gevær?

Hvad er det bedste gevær? Det svarer nogenlunde til at spørge, hvilken hunderace er den bedste?
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner