Vrede over grønt EU forslag om forbud mod antibiotika til jagthunde

Tyske jagtorganisationer og dyrlæger er stærkt bekymrede over et forslag om at forbyde antibiotika til jagthunde, som De grønne fremlægger i EU senere på måneden.

- Annonce -

Et forslag fra de De grønne i Tyskland – fremlagt i EU – vækker nu voldsomme reaktioner blandt tyske jægere. Partiet vil forbyde brug af antibiotika til blandt andet jagthunde, hvis antibiotikaen også kan anvendes på mennesker. Formålet er at forhindre voksende antibiotikaresistens.

Den tanke vækker ikke jubel hos tyske jægere og en række andre interessenter. Jægerne betegner det som i direkte modstrid med de tyske regler for dyrevelfærd og mener, at det vil skabe unødvendige lidelser.

Det grønne forslag, der er lanceret af den tyske EU-politiker Martin Häuslings, der er landbrugspolitisk ordfører for De grønne i EU parlamentet, har fået en række tyske jagtorganisationer til at formulere et åbent brev om sagen. Deutscher Jagdverband (DJV), Deutscher Falkenorden (DFO), Orden Deutscher Falkoniere (ODF) und Jagdgebrauchshundverband (JGHV) skriver blandt andet

Læs også: Kontroversielt EU oplæg om forbud mod jagt i Natura 2000 områderne skrottet

”Veluddannede og raske jagthunde er essentielle for effektiv jagt. Dette gælder ikke mindst ved eftersøg, hvor friske hunde er afgørende for resultatet. Eftersøgshunde spiller i øjeblikket også en afgørende rolle i kampen mod Afrikansk svinepest. Derfor er det vigtigt, at hundene også i fremtiden kan behandles effektivt mod infektioner med antibiotika.”

De tyske jagtforeninger og forbund støtter i stedet det europæiske lægemiddelagenturs tilgang, der lægger vægt på en koordineret indsats med fokus på veterinærmedicin, humanmedicin og miljøvidenskab for at bremse antibiotikaresistens.

Også de tyske dyrlæger (Deutsche Bundestierärztekammer) er imod det grønne forslag om et generelt forbud mod brug af antibiotika, der også anvendes på mennesker, til dyr. Organisationen mener, at den berørte medicin ofte er eneste behandlingsmulighed for kæledyr og jagthunde, der lider af livstruende og smertefulde infektioner.

Alle foreningerne opfordrer EU politikere til at stemme imod, når Martin Häuslings og De grønnes forslag kommer til afstemning i EU parlamentet midt i september.

Læs også: Apporteringstræning trin 1 – håndtarget lærer din hund at aflevere

 

Del artiklen hvor du vil:

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

TBE nu også registreret i Gribskov

I det forgange år er der registreret syv tilfælde af TBE (flåtbåren hjernebetændelse) i Danmark - heraf seks i Nordsjælland

Tyske jægere vil have ulvefri zoner

Efter lang tid med uro omkring den hastigt voksende ulvestamme i Tyskland har det tyske jægerforbund DJV (Deutsche Jägerverband) nu fremlagt en rapport, der opfordrer...
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Våbenhandlere overvejer erstatningssag imod staten

En hel branche er i knæ. Tabene opgøres i mangecifrede millioner og konkurser truer. Alt sammen som følge af kaoset omkring politiets nye våbenregister. Alle forsøg på at råbe de ansvarlige myndigheder op har hidtil været forgæves.

Nye forklaringer fra politiet omkring våbenregister-skandalen

Skandalesagen om politiets nye våbenregister ruller videre med uklare forklaringer og uden udsigt til normale sagsbehandlingstider i indeværende kalenderår. Imens akkumuleres store tab i en presset jagtbranche.

Politiets våbenregistrerings-system er IKKE forsinket

Politiet har hidtil foregivet, at det nye våbenregistreringssystem, burde have fungeret, da man tog det gamle ned. hvilket inddirekte peger på systemleverandøren som synderen. Men er det nu også sandt?

Politiets fejlslagne våbenregister meldt til Ombudsmanden

Det skandaløse våbenregistreringssystem hos Rigspolitiet virker fortsat ikke og imens venter tusindvis af jægere på tilladelser. Butikker og jagtrejsebureauer taber formuer.
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner