Webshoppen spejler Mortens jagtglæde

Artiklen er sponseret afthe hunting shop logo

Den sjællandske webshop Thehuntingshop.dk udvider sortimentet i takt med ejerens jagterfaringer. På den måde sikrer man viden og fokus på de varer forretningen tilbyder.

Jagtforretningen Thehuntingshop.dk er hverken blandt Danmarks største eller ældste jagtforretninger. Til gengæld ligger den midt i den eksplosive udvikling af jagtudstyr og beklædning på nettet. Forretningen, der udelukkende sælger online, blev oprettet i 2019 af 53-årige Morten Bune fra Roskilde. Han begyndte sent som jæger, men fik hurtigt kombineret sin interesse for jagt, mad og udrustning.

Det begyndte på Instagram

the hunting shop morten
Foto: Morten Bune

”Faktisk begyndte det hele med, at jeg oprettede en Instagramprofil om jagt. Jeg var i mange år i reklamebranchen, så det var naturligt for mig at fortælle andre om min ny hobby og de mange jagtoplevelser. Det udløste stor interesse. og i dag har jeg mere end 10.000 følgere på Instagramkontoen the.danish.hunter”, fortæller Morten Bune.

De mange Instagramfølgere begyndte hurtigt at spørge til Mortens jagt og en del af det udstyr, han brugte på billederne. Andre begyndte at spørge Morten on hans syn på konkret grej og jagtteknik. For eksempel fik han spørgsmål vedrørende lokkekald, knive, støvler eller vildsvinejagt. Den entusiastiske jæger delte sine erfaringer og henviste sine mange følgere til de steder, hvor han havde købt den ene eller anden stump. På et tidspunkt begyndte tanken om selv at sælge udstyret af tage form.

”Jeg har et lille IT-firma, der opretter og driver web platforme. Pludselig var det så logisk at oprette en lille web-shop med den jagtudrustning, der interesserede mig, og hvor jeg havde nogle erfaringer at dele.” fortæller Morten Bune.

hunting shop
Foto: The Hunting Shop

Butikkens udvikling

Thehuntingshop.dk har i dag hovedkvarter i Roskilde men lager både på Sjælland og i Jylland. Morten Bune og to medarbejdere passer den voksende forretning og kombinerer den med Morten’s private jagt.

 

”Thehuntingshop.dk har hele tiden udviklet sig i samme retning som min jagt. Ret hurtigt blev jeg enormt fascineret af vildsvinejagt om natten. Dyrene er smarte og svære at jage. Jeg har siddet på post, men mest spændende er vildsvine pürsch med natoptik. Først skal man lokalisere dyrene i mørket med termisk kikkert og derefter skyde med IR kikkert på riflen. Det betød, at jeg ret hurtigt lærte en masse om natsigter og optik, og så kom der mere af den slags i forretningen” fortæller Morten Bune.

morten vildtkødHan er også meget glad for at tilberede vildtet. Nogle gange med sofistikerede køkkenredskaber. Det betød, at der indledningsvis var masser af spændende udrustning for vildtkokke i webshoppen. Kommer man forbi showrummet i Roskilde kan man nogle gange se Mortens forsøg med at ryge og tørre vildsvineskinker i italiensk stil hængende udenfor. Han arbejder også med forskellige former for langtidstilberedning af vildtkød.

 

Basen er viden

Selvom det fortsat er vigtigt for Morten at vide noget om det, han sælger, er sortimentet i dag noget bredere end det første år.

”En af fordelene ved netsalg er jo, at man ikke behøver have det hele hængende i en forretning. Samtidig er det vigtigt for mig, at vi kan tilbyde kunderne noget at vælge imellem. Derfor har jag nogle glimrende aftaler, så jeg kan tilbyde stort set hele kollektioner fra de største producenter af jagtbeklædning” forklarer Morten Bune. Thehuntingshop.dk fører blandt andet Pinewood, Sealand, Swedteam og Deerhunter. Både på herre og dame siden.

Morten Bune har også en del optik på hylderne og afvikler gerne små temaarrangementer i Thehuntingshop’s showroom i Roskilde. For eksempel om natoptik til både observation og til skydning. Her kan han give sine erfaringer fra vildsvinejagt om natten i Sverige direkte videre til kunderne og samtidig præsentere nye produkter.

vildsvinsjagt
Foto: Morten på vildsvinejagt i Sverige

”Jeg er med i en fantastisk jagt i Småland ovre i Sverige, hvor vi bruger mange timer i terrænet. Ikke mindst om natten. Der lærer vi noget nyt næsten hver gang vi er på jagt. Ikke mindst om vildsvin. Den viden er en vigtig base for de varer, jeg bagefter køber ind og anbefaler i thehuntingshop.dk”, forklarer Morten Bune.

Han har også været en del på rævejagt de seneste år, og så blev sortimentet til rævejagt udvidet. Blandt andet med rævekald fra den kendte norske jæger Kristoffer Clausens serie. Det samme gælder udrustning til hunde. Mortens kone er begejstret hundemenneske, og så kom der en ekstra afdeling i webshoppen med navnet ”Hund og ejer”.

”Grundlæggende kan man sige, at vi sælger ikke noget, som vi ikke selv kender og ville anvende. På nettet kan man jo ikke pille ved varen. Derfor er det vigtigt at kende varen, og at vores kunder ved, hvad vi står for. Tillid er vigtig på nettet”, mener Morten Bune, der ikke er i tvivl om nettets fremtid. Også indenfor jagtudrustning.

”Udviklingen går stenhårdt i retning af mere salg online. Det er ikke en udvikling jeg ser bremse op foreløbig, og som også de danske jagtforretninger har erkendt. Langt de fleste danske jagtforretninger har i dag en internetshop. Det er lidt forskelligt hvordan den ser ud, men nettet bliver en vigtig del af fremtiden i vores branche”, mener Morten.

Han forventer også, at der vil opstå flere nicheprægede web forretninger, der fokuserer på en konkret jagtform, en vildart eller specialiseret udrustning. På den måde vil kunderne få mulighed for at handle hos forretninger, der ved endnu mere om det, de sælger.

webshopVåben forhandles ikke

Det eneste Morten Bune og thehuntingshop.dk ind til videre har holdt sig fra er våben.

”Våben forhandler vi ikke. Jeg er sikker på at det kommer, men det kræver en masse sikkerhed, og så kræver det at kunderne kan få fingrene i varen inden købet. Det er ikke helt nemt for en webshop, men i løbet af en årrække vil vi også finde ud af, hvordan vi kan bruge nettes styrker når det gælder jagtvåben. Det er jeg helt sikker på” slutter Morten Bune.

Mere om The Hunting Shop

  • www.thehuntingshop.dk
  • Grundlægger: Morten Bune
  • Telefon: 4060 4547
  • Showroom i Roskilde, åbent efter aftal

Gå ikke glip af

løse hunde

Rådyr jagtet i villakvarter i Farum

Naturstyrelsen oplever et stigende problem af løse hunde, der jager råvildt - og andre dyr.

Seneste artikler

bukkejagt

Seksender på Sejerø

Bukkejagt med bue i det danske forår på Sejerø.
Flåtbid

Flåtbid – er du opmærksom?

Bukkejagten er gået ind, hvilket er ensbetydende med højsæson for de små blodtørstige flåter.
vildtkebab

Kebab af sommerbuk

Her kommer en opskrift på kebab med sommerbuk - eller andet vildt fra fryseren.
råbuk

Bukken fra kameraet

Mange danske jægere griber muligheden for, at stå tidligt op den 16. maj. Dette var ingen undtagelse for Mette Karin Petersen.
løse hunde

Rådyr jagtet i villakvarter i Farum

Naturstyrelsen oplever et stigende problem af løse hunde, der jager råvildt - og andre dyr.
- Annonce -
- Annonce -

Seneste magasiner

- Annonce -

Våben

- Annonce -
- Annonce -

Debat

Rewilding med vilde dyr

Der har været skrevet meget om heste og køer i Rewilding-projekter. Men vores virkelig ”vilde” vildt, hjortevildtet, har ikke fået megen spalteplads, når talen er faldet på planerne for de nye Naturnationalparker.

DCE roder rundt

DCE har netop udgivet deres videnskabelige rapport, som er en væsentlig del af grundlaget for Vildtforvaltningsrådets indstillinger om jagttider i 2022.
- Annonce -
- Annonce -

På jagt

- Annonce -
- Annonce -