Den lokale jagtforretning vil være både på nettet og i øjenhøjde med jægerne

Grøndal Jagt & Fritid vil møde jægerne, hvor de er.

Sponseret

Det er både lokalt og internationalt på en gang, når 63 årige Ole Sørensen møder ind på arbejde i Grøndal Jagt & Fritid i Kibæk ved Herning. Forretningen, som han startede i 2019, ligger i hjemmet, men er godt på vej til at udvikle sig til en kendt jagtforretning blandt jægere og hundeentusiaster. Ikke mindst i Jylland – og det er der en god grund til. Ole satser nemlig på både at være på nettet og ude hvor jægerne er, efterhånden som Grøndal Jagt & Fritid udvikler sig.

”Efter mange år hvor jeg har drevet maskinstation og entreprenørvirksomhed, sad jeg en aften og tænkte over, hvad jeg ville nu, hvor jeg får lidt mere tid. Lynhurtigt kom det til at handle om jagt. Det har været en glæde for mig siden jeg var 16, og det ville være fantastisk at får lov at arbejde med,” fortæller Ole Sørensen. Han indledte med at definere de områder hvor han synes, han har noget at byde på.

”Ud over at være ret rutineret drivjæger og hundefører har jeg arbejdet seriøst med jagthunde i mange år og tillader mig at mene, at jeg er ret vidende omkring ruhårede hønsehunde. Derfor var det nogle af de områder, hvor jeg ret hurtigt fandt, at jeg har noget viden, som kan bruges, når der skal udvælges varer til forretningen,” fortæller Ole.

Ole kommer fra en gård i Nordjylland, og jagt har altid været en del af hans liv. Jagttegnet kom tidligt i hus, og siden er det blevet til et aktivt jægerliv. Udgangspunktet har været centreret omkring Oles glæde ved at arbejde med hunde i klassisk danske terræner, men den rutinerede jæger har også jaget både buk, elg og bæver i Sverige.

”Jagt har altid været en del af mit liv. Ikke mindst den danske jagt giver mig glæde. Sådan en dag i terrænet med hund giver mange gode oplevelser og masser af energi til hverdagen,” fortæller Ole Sørensen.

For Ole har omdrejningspunktet for hans jagtinteresse altid været arbejdet med de ruhårede hønsehunde.

Men hunde er ikke det eneste fokusområde hos Grøndal Jagt & Fritid. Ole og samleveren Annette fik ret hurtigt kontakt til den anerkendte spanske producent af jagtbeklædning og udstyr HART. Det spanske mærke er kendte for at lave ordentlige ting uden at det sprænger jægerens budget.

”Det var lige det vi ledte efter”. Der er en del meget dyrt jagttøj på markedet, og der ville vi ikke hen. HART laver rigtigt gode ting, men ligger prismæssigt i mellemlejet. Det passede perfekt ind i den butik, vi ville lave,” fortæller Ole. Han og Annette, der er handelsuddannet, rejser flere gange om året på ferie i Europa, for at sikre sig viden og tilgang til HARTS nyeste modeller og produkter.

Nettet kan meget, men den personlige kontakt og muligheden for at snakke med kunderne om det, de søger eller mangler, er uundværlig for begge parter.

I år mødtes de med HART på den store IWA messe i Nürnberg. IWA er en årlig messe for fagfolk, hvor man mødes og de nye kollektioner bliver demonsteret. Ole fik gennemgået hele kollektionen for 2022 og samtidig fik lavet kontrakt med HART. Nu har han agenturet for Danmark på salg og forhandling af produkter fra HART.

HART er et mærke, der er robust, funktionelt og slidstærkt. Samtidig priortieres sikkerhed højt. Der gøres derfor meget for at sikre, at beklædningen bidrager til, at jægeren kan ses af andre jægeren i terrænet.

Den stigende nethandel medfører øget aktivitet hos Grøndal Jagt & Fritid.

HART tilbyder ligeledes også et smart kombinations-system, hvor jægeren kan sammensætte bukser og jakker i et personligt sæt fra en række modeller. Ikke mindst i Tyskland er HART meget populært, hvilket blandt andet skyldes, at kollektionen indeholder en del beklædning målrettet vildsvinejagt.

HART begyndte egentligt med produktion af fiskegrej, men har siden 1992 udviklet en bred jagtkollektion. Ved at rådføre sig med eksperter fra hele Europa, har man gradvist udviklet et stærkt og anerkendt mærke.

Men rejserne for at holde sig opdateret omkring produkterne er ikke de eneste for Ole Sørensen og familien. Grøndal Jagt & Fritid prioriterer at være til stede, hvor jægerne er. Det betyder deltagelse på jagtmesser og ved lignende arrangementer i hele Danmark

”Vi deltager i år i de store jagtmesser i Danmark og er meget glade for at komme ud og møde kunderne. Nettet kan meget, men den personlige kontakt og muligheden for at snakke med kunderne om det, de søger eller mangler, er uundværlig for begge parter”, fortæller Ole.

Grøndal Jagt & Fritid deltager på jagtmesser over hele landet, så alle jægere kan få mulighed for at stifte bekendskab med blandt andet beklædning fra HART.

Tanken om at møde jægerne hvor de er, udmønter ikke kun i messe deltagelser. På sigt planlægger Ole Sørensen at udbygge møde og udstillingsfaciliteter hjemme i Kibæk.

”Først og fremmest skal vores showroom gøres endnu bedre. Endnu mere interessant er det imidlertid, at vi rigtig gerne vi have faciliteter, der giver mulighed for at huse alle mulige slags arrangementer omkring jagt. Vores hundeinteresse vil være et naturligt udgangspunkt, men det kan også være jagtforeninger, der skal afvikle arrangementer, eller andre foreninger eller klubber med fokus på jagt.”

Ambitionen understreger, hvor vigtig den direkte kontakt med jægerne og miljøet er for Ole Sørensen.

Læs også: Hunde forsikres som aldrig før

Læs også