Flåter angriber også fasaner

Har du erfaring med dødelighed blandt fasaner som følge af flåt angreb, så del gerne dine oplevelser i artiklens facebookopslag eller skriv til os på info@mitjagtblad.dk.

- Annonce -

Det er ikke kun mennesker og patterdyr, der er udsat for flåtangreb. Både krybdyr og fugle angribes også. Krybdyr har hverken hår eller fjer, som skjuler parasitterne, og derfor er de nemme at få øje på. Hvad fuglene angår, skjules flåterne af fjerdragten. Flåterne er derfor ikke så nemme at se medmindre, man har fuglen i hånden, eller man er udstyret med et godt kamera.

Det sidste er naturfotograf og biolog Henrik Bringsøe. Henrik har sendt os billedet, som du kan se øverste i artiklen og nedenfor.

På billedet, som er taget i denne uge, er kokkens røde, fjerløse ansigtsparti tydeligt. Lige så tydelige er de talrige flåter, som har forankret sig der.

Et forstørret billedeudsnit viser tydeligt de tætsiddende flåter her omkring øjenpartiet.

Her på den venstre side af hovedet, kan man tælle intet mindre en 66 flåter. Givetvis er det kun en lille andel af det samlede antal flåter, der sidder på fasanen. Det er ikke utænkeligt, at det samlede antal kan overstige 200.

Det voldsomme flåtangreb på en enkelt fasan, har fået Henrik Bringsøe til at spekulere over konsekvensen både for fasanerne men også for andre fuglearter, som også kan være udsatte. Til Mit Jagtblad skriver Henrik:

“Fasaner kan være vældigt interessante at studere: Er der en vis dødelighed blandt dem som følge af flåtangreb? Sådanne resultater burde kunne overføres til andre fugle, selv om bundlevende fugle som fasaner må være særligt udsatte. Nu lever fasaner generelt ikke så lang tid i naturen, og som jeg forstår det, er de helbredsmæssige konsekvenser af borreliose generelt langsigtede. Derfor når fasanerne måske ikke at blive rigtigt syge og svækkede.”

Her på redaktionen har vi umiddelbart ikke erfaring med dødelighed blandt fasaner som følge af flåtangreb. Vi bringer derfor spørgsmålet videre til læserne.

Hvis du har arbejdet med fasanopdræt og/eller -udsætning, og har oplevet tilsvarende flåtangreb, så hører vi gerne fra dig. Du kan skrive til os på info@mitjagtblad.dk. Du kan også anvende kommentarsporet i artiklens facebookopslag.

Del artiklen hvor du vil:

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Rypejagt i Canada

I det vildtrige Canada er der ikke mange, der går på rypejagt – det sker mest tilfældigt under anden jagt. Udlændinge er ofte mere interesserede i den traditionelle form for rypejagt end landets egne indbyggere.

Standhals i elgdrevet

Ude bag Kalixelvens imponerende vandmasser, finder man elgterræner af første klasse. I disse skove jager Robert Ramstad.

Dansk jæger skal i retten efter at have skudt køer

Den danske jæger, som sidste år skød tre stykker skotsk højlandskvæg under en vildsvinejagt nord for Kalmar, skal nu for retten i Sverige. Jægeren...
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Riffelskydning – Sådan tager du højde for vindens påvirkning

Vind er riffelskyttens største udfordring. Dels fordi vinden er svær at vurdere i praksis, og dels fordi effekten af vinden selv på relativt korte skudhold er for stor til at ignorere. I forhold til vinden er der ingen nemme løsninger – viden og erfaring er altafgørende!

Lyddæmper tilbagekaldes

Har du en lyddæmper af mærket Ase Utra model Radien med produktionsmåned 06/20 og 07/20, bør du få den ombyttet hos forhandleren. 

Våbenhandlere overvejer erstatningssag imod staten

En hel branche er i knæ. Tabene opgøres i mangecifrede millioner og konkurser truer. Alt sammen som følge af kaoset omkring politiets nye våbenregister. Alle forsøg på at råbe de ansvarlige myndigheder op har hidtil været forgæves.

Nye forklaringer fra politiet omkring våbenregister-skandalen

Skandalesagen om politiets nye våbenregister ruller videre med uklare forklaringer og uden udsigt til normale sagsbehandlingstider i indeværende kalenderår. Imens akkumuleres store tab i en presset jagtbranche.

Politiets våbenregistrerings-system er IKKE forsinket

Politiet har hidtil foregivet, at det nye våbenregistreringssystem, burde have fungeret, da man tog det gamle ned. hvilket inddirekte peger på systemleverandøren som synderen. Men er det nu også sandt?
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner