God jagt, god mad og god vin er den ultimative totaloplevelse

Jo, det lyder jo umiddelbart meget godt, men hvordan hænger vin og jagt så lige sammen? Det er helt enkelt kærligheden til livet, jagten, maden og vinen, der for Kurt Nissen Koch er mundet ud i et firma med speciale i import og salg af vin og spiritus fra det store jagtland Sydafrika.

Jagtminder
”Vi sidder på terrassen og nyder eftermiddagssolen og et par flasker Pinotage Reserve – Sydafrikas nationaldrue. Vi har lige pakket trofæer ud fra vores seneste jagtsafari i Sydafrika, og vi tager nu en tur ned af ”Memory Lane”, og imens vi lægger et par strudse-steaks på grillen. Snakken går lystigt og minderne om fantastiske jagtoplevelser vælder frem og deles igen og igen. Peters kæmpe kudu -”Afrikas Grå Spøgelse”, som vi måtte efterlade i bushen natten over og hente næste morgen. Peters oryx, som faldt for et langt skud på 340 meter på den sidste aftenpürsch. Oles sabelantilope, som ikke var på listen, men som pludselig bød sig til. Bøflens ”Death Bellow”, som endeligt lød efter otte timers intens pürsch i tæt bush. Løvinden, som nu på andet år stadigt befinder sig i Johannesburg og Michaels ”Spring Buck Slam”, som blev høstet en varm dag i Free State, og som nu skal pryde jagtstuen og vække minder i mange år fremover, og vis historier vil blive genfortalt igen og igen.

”For mig er hvert trofæ et minde om en enestående natur- og jagtoplevelse, hvis enkelte historie i detaljer står printet i hukommelsen for evigt. For mig drejer jagt sig om god jagt, god mad og vin i selskab med gode venner.”

Kurt Nissen Koch
Kurt er som mange andre jægere i sin generation blevet introduceret til jagt af et familiemedlem, som tog ham i hånden og indførte ham i jagtens mysterier og lærte ham om jagtens udøvelse og ikke mindst jagtetik. Kurt har gennem årene haft lejlighed til at stifte bekendtskab med jagt i Danmark, Skotland, Estland, England, Norge og Polen. Han havde længe flirtet med tanken om Sydafrika, men han syntes at det var svært at gennemskue de mange muligheder, der udbydes på nettet.

Jagt og vin
På hjemmesiden hos Nymindegab Vinimport står der, at det er et ”lokalt forankret og helt usnobbet vinfirma”. Det bliver understreget, da Kurt fortæller om sit firma, og kærligheden til jagt og vin vælder frem. Der er helt tydeligt en særlig kærlighed til Sydafrika og de fantastiske vine, der produceres, og i dette tilfælde specifikt i Wellington-regionen.

Kurt har en lang karriere i Forsvaret, hvor han som sidste post bestred en stilling som oberst i Nato-hovedkvarteret i Polen. Det er derfra Nato i disse tider holder skarpt øje med Ruslands ageren i Ukraine. Efter pensionen kunne tiden bruges på mere fredsommelige gøremål, og det hele startede med en jagttur til Sydafrika i 2018.

Turen bød ikke kun på fantastiske jagtoplevelser, men også på god mad og lokale vine. Kurt beskriver selv, at: ”Min kærlighed til Sydafrika og sydafrikanske vine stammer fra mine jagtrejser, hvor kulinariske oplevelser og forrygende vine har været med til at fuldende dagens safari.”

Siden da har Kurt været i Sydafrika på jagt en til to gange årligt, og han har på sine ture oparbejdet et godt kendskab til landet og dets vine samt skabt et værdifuldt netværk dernede. Kurt fortsætter: ”Og nej – det gør mig ikke til vinekspert, men jeg ved, hvad jeg kan lide, og jeg er helt sikkert til vin fra Sydafrika”.

Nymindegab Vinimport
Det hele leder frem til stiftelsen af Nymindegab Vinimport, der for Kurt er et hobbyprojekt ved siden af jagten. Han kan ikke få sig selv til at tage høje priser for vinen, da han mener, at god vin som god jagt skal være overkommeligt for alle. Vi lægger stor vægt på at være den eneste importør af vores udvalgt vine i Danmark. Hvis de samme vine optræder nede i den lokale SuperBrugs, afslutter vi straks importen heraf. Med denne strategi fastholdes et helt unikt udvalg af gode vine til overkommelige priser.

Vinene produceres på mindre vinfarme i den smukke Wellington region, hvor James Mckenzie, der er “kældermester”, producerer en række røde og hvide kvalitetsvine. Det sydafrikanske klima og landskab er præget af stor variation, og flere områder egner sig perfekt til produktion af vin. Som Kurt siger ”Jeg håber, at du en dag vil besøge Sydafrika og smage for dig selv, men skulle det ikke ligge lige for, er du altid velkommen til at kigge forbi Nymindegab og få smag for sagen.” 

Jagt i Sydafrika
Kurt har på sine efterhånden talrige jagtrejser til forskellige steder i Sydafrika jaget alt fra springbuk i forskellige varianter over vortesvin til den enormt skudstærke og direkte farlige bøffel samt løve.

Et fællestræk for jagtsafaris i Sydafrika er udover jagten adgang til vildtkød og lokalt produceret vin.

Også spiritus
Kurt har ligesom så mange andre tabt sit hjerte til Sydafrika og til sydafrikansk vin og spiritus, for de sydafrikanske destillerier byder på fantastiske smagsoplevelser i form af gin, rom og whisky. Du vil også finde et selektivt udvalg af sydafrikansk spiritus hos Nymindegab Vinimport. Også her gælder de personlige relationer til leverandører som James & Adele Mckenzie fra Snow Mountain Wines, Steve Erlank fra Deep South Gin, Andy Watts fra Bains Whisky og Brian & Brenda Nathan fra Tapanga Rom.

B2B
Nymindegab Vinimport har som ambition at have sine produkter repræsenteret i hele landet, både i specialbutikker og hos restauranter. Og det skal samtidig være så enkelt, som overhovedet muligt for alle parter. Derfor går al kontakt direkte til Kurt, således at han selv har hånd i hanke med alt.

Udover et unikt sortiment bliver der lagt stor vægt på altid at opnå den højeste kvalitet i vin og spiritus, og alle produkter er testet og vurderet lokalt i Sydafrika, inden de lander i Nymindegab

Også til private
Nymindegab Vinimport henvender sig også til private, og man tilbyder tilbagelevering af ubrudte flasker. Herved kan man som kunde holde lige præcis den fest, man ønsker med sydafrikansk tema i drikkevarer uden at skulle bekymre sig om enten at have købt for lidt eller meget. Det er god jysk service.

Naturligvis tilbydes også vinsmagning for grupper af 6-8 personer ad gangen i Nymindegab. Kurt er ”altid klar til at åbne døren for en smagning og en snak om jagt i Sydafrika.

Faktaboks:

Nymindegab Vinimport – https://nymindegab-vinimport.dk/

v. Kurt Nissen Koch

Granstien 2, 6830 Nørre Nebel

info@nymindegab-vinimport.dk

+45 91 15 53 44

CVR nr.: DK36983825

Læs også