Ingen ville ha’ de gratis elefanter. Nu er de skudt.

Nordisk Safari Klub har gennem mere end ni måneder tilbudt en familiegruppe af elefanter, som var blevet for mange på et privat område i Sydafrika. Dyrene blev tilbudt kvit og frit til hvem som helst, der ville have dem, havde velegnet biotop til dem i Afrika og kunne forvalte dem fremadrettet uden jagt. NSK har tilbudt dyrene til alverdens dyreretsorganisationer, anti-jagt kendisser og politikere. Der kom mange reaktioner, men INGEN var parate til at “redde” denne gruppe elefanter. Det blev helt enkelt ved snak og ingen handling.

Man forsøgte at forhindre reguleringen med løfter og trusler. Man terroiserede ejeren med natlige telefonopkald. Man nedkimede de sydafrikanske myndigheder og deres tilladelseskontorer for at forhindre at reguleringstilladelsen blev udstedt. Men man var IKKE parate til faktisk at sørge for et egnet levested til elefanterne. Måske fordi, det kræver penge?

Det er hermed i praksis bevist, at alt skrigeriet om alternativer til jagt og regulering i forvaltningen af store vilde pattedyr som elefanter i praksis er ren ønsketænkning.

Læs også