Skydebanen lukket? Intet problem – se her hvor du kan indskyde riflen.

De danske jagtbutikker er generelt ikke lukket under Coronakrisen. De er i fuld sving og flere tilbyder også mulighed for indskydning.

Foråret nærmer sig – og dermed bukkejagt og jagtsæson. Normalt en tid, hvor udstyret og patronbeholdningen skal kontrolleres, og nye fristelser i våben og udrustning overvejes.

Men hvad med Coronavirussen? Er der helt lukket ned, så jægerne må klare sig uden ny inspiration? Mit Jagtblad har ringet rundt til landets jagtforretninger for at høre, hvad der sker.

Den 17. marts indførte regeringen tvangslukning af storcentre, biografer, barer og en del forretninger. De forretninger, der forbliver åbne, skal sikre, at kunder ikke klumper sig sammen, og at de kan desinficere deres hænder efter besøg. Forbuddet blev indført for at bremse coronavirussen.

For langt de fleste af landets jagtforretninger har forbuddet dog ikke betydet mørklagte butikker. Jagtforretningerne skal følge reglerne, men er generelt ikke berørt af lukninger.

Masser af plads mellem kunderne i den store jagtforretning i Skjern

”Vi har masser af håndsprit og plads nok til, at kunderne ikke står for tæt. Ud over det kører forretningen som vanligt”, fortæller Henrik Korsholm fra Korsholm/Jaktia. Han oplever lidt færre kunder og har lidt mindre personale på arbejde end vanligt, men holder den store forretning i Skjern i fuld gang.

”Om ti dage begynder laksesæsonen, og det kan vi mærke i vores fiskeriafdeling, der ikke mangler kunder i disse dage. Derefter nærmer vi os jo bukkejagten, hvor kunderne forhåbentligt kigger ind i jagtafdelingen,” fortæller Henrik Korsholm, der er 4. generation i en af landets største jagtforretninger.

Henrik Korsholm har håndsprit og masser af plads klar til kunderne.

Helt uden skrammer er Korsholm dog ikke sluppet.

”Selvfølgeligt havde det været bedre for os, hvis Coronavirussen havde ramt lavsæsonen, men vi har jo også et stort netsalg, som heldigvis ikke er berørt, så vi holder skruen i vandet,” siger Henrik Korsholm.

Vildsvinejagt åbner

Også de fleste af de mindre, og mere specialiserede jagtforretninger er åbne. I Greve syd for København ligger Jagt-Jakt, der er specialiseret i udstyr til vildsvinejagt i Sverige. Også her er der håndsprit og plads nok til kunderne. Den 16. april slutter den svenske fredning af vildsvin, og så forventer den vildsvineglade forretning nye kunder. Jagt-Jakt glæder sig også over en velfungerende nethandel, der ikke er berørt af krisen.

Vildsvinespecialisten Jagt-Jakt i Greve holder dørene åbne og håndspritten klar.

Lidt længere nede på Sjælland ligger Hubertushuset i Ringsted. Her er åbningstiderne og antallet af medarbejdere på arbejde tilpasset, men forretningen har åbent.

”Vi har oplevet et fald i omsætningen, men satser på at holde forretningen i gang hele vejen gennem krisen,” fortæller Direktør Mark Mladen Kubuvic.

Mark Mladen Kubuvic fra Hubertushuset i Ringsted har flyttet den traditionelle påskefestival i butikken over på nettet.

Hubertushuset er normalt meget aktivt med arrangementer og messer.

”Denne uge skulle vi have afviklet vores Påskefestival, hvor folk kommer og får en øl og et godt tilbud. Det har vi flyttet over på nettet. Vi er også indstillet på, at en del af de messer, vi normalt deltager i, vil blive aflyst i år,” fortæller Mark.

Ingen risiko for at stå i kø ved Hubertushuset i Ringsted.

Blandt lyspunkterne for Hubertushuset er beliggenheden lige uden for Ringsted. Der er ingen mylder eller storcenter omkring forretningen, der også tilbyder kunderne at holde længere åbent, hvis kunderne helst vil være alene i butikken.

Ruller man over Storebæltsbroen til er det også muligt at få suppleret ammunitionen inden den fantastiske fynske bukkejagt. Odense Jagt og Fritid holder åbent og har alt udstyr, våben og grej klar så ingen skal mangle noget den 16. maj.

Pas på hinanden

I Bording ligger en af Jyllands ældste jagtforretninger, Kr. O. Skov. Her holder Anette Skov døren åben for kunderne, og det benytter mange sig af.

”Faktisk har vi mange kunder, der bare lige kigger ind og siger hej. De går hjemme og trænger til at komme lidt ud. Det er dejligt, at jagtforretningen på den måde kan give lidt luft i en rigtig kedelig situation,” fortæller Anette Skov. Hun er generelt optaget af at få samfundet i gang igen. Kr. O. Skov er en af mange forretninger med skydebane. Den er åben for indskydning.

Familien Skov holder jagtbutikken i Bording åben.

”Folk trænger til noget frisk luft og nogle positive oplevelser. Jeg var glad over, at de åbnede golfbanerne igen. De skulle gøre det samme med flugtskydningsbanerne, så jægerne kan komme ud og gøre klar til sæsonen. Det bør kunne gøres, uden at folk klumper sammen,” mener Anette.

Trods de opmuntrende meldinger fra jagtforretninger landet over er situationen naturligvis ikke ideel. I Nærum nord for København ligger Gamefair, der også er på halv bemanding.

”Det rammer os da hårdt, når samfundet lukker ned på denne måde, men forretningen er åben, og vi tilbyder også at køre ud med varer. Mest ærgerlige er vi måske over vores fødselsdagsfest den 24-25. april, som må tilpasses efter forholdene. De gode tilbud holder vi dog fast i, og Gamefair i Nærum holder åbent, men passer på os selv og kunderne,” fortæller Tonni Rigby fra den populære forretning i Nærum.

Gamefair i Nærum holder fast i månedens fødselsdagstilbud

Også indskydning kan nogle jagtforretninger hjælpe med, mens de fleste skydebaner er lukkede. Hos Aktiv fritid i Køge er dørene åbne og der er kunder i forretningen.

”Vi oplever mange, som vælger at tage ud og fiske i det gode vejr, men mest interesse er der for vores 100 meter skydebane i Rønnede. Kunderne kan bestille tid hos min kollega Michael på 28143311, så er banen klar når de ankommer. Vi kan også levere ammunition og andet til banen, fortæller Jesper Ladegaard, der ser frem til endnu mere aktivitet når bukkejagten kommer nærmere.

Indskydning er også mulig flere steder i Jylland. Østjysk Våbenhandel i Hedensted har en 100 bane i kælderen, som er meget efterspurgt.

”Der er fuld gang i indskydningen og det giver jo noget liv i forretningen. Netsalget er også fint. I forretningen vi har lidt mindre bemanding end vanligt og beder kunderne sprede sig, men plads er heldigvis ikke et problem i Danmarks største jagtforretning! Fortæller Anders fra Østjysk våbenhandel.

Samme situation oplever Henning Gudichsen, medindehaver af Krabbe og Nystrøm i Århus. Lidt mere stille end vanligt i forretningen, men skydebanen er åben for indskydning hele dagen.

Gamefair, Aktiv Fritid, Hubertushuset, Korsholm, Jagt-Jakt og de mange andre jagtforretninger landet over holder skruen i vandet under barske forhold. Sætter vi jægere pris på dem, er det måske nu, vi skal tjekke, hvor meget Skat, der kom tilbage og købe ind til den jagt, vi glæder os til i løbet af 2020.

Nogle af de åbne skydebaner i jagtforretninger landet over:

Kr. O. Skov i Bording

Sportshuset i Horsens

Aktiv Fritid i Køge

Nystrøm og Krabbe Ved Århus

Mikaels jagt på Fyn

Østjysk våbenhandel i Hedensted

Hunters game skydebiografen i Albertslund

 

 

Læs også