Kvinde angrebet af ulve

Tre ulve gik til angreb i fransk dyrepark og rev og flåede i kvinden, der fik alvorlige skader i nakke, ryg og ben. Hun blev transporteret direkte til hospitalet men kunne tidligere på ugen meldes uden for livsfare

Den 36-årige franske kvinde havde lejet en hytte i dyreparken Thoiry i byen Yvelines sammen med sin mor og baby. Om morgenen ville hun ud at løbe en tur. Ved et uheld løb hun ind i et område, hvor parken holder ulve, og hvor gæster normalt kun færdes i bil. Det udløste umiddelbart et angreb fra tre ulve i parken. Ulvene fik trukket kvinden ned på jorden, hvor de bed hende voldsomt over hele kroppen.

De lokale myndigheder bekræftede overfor avisen Le Parisien, at kvinden kun overlevede fordi nogle dyrepassere hørte hendes råb om hjælp og fik hende reddet fra ulvene, hvorefter hun hurtigt og effektivt blev bragt til det lokale hospital, der kunne behandle de voldsomme skader.

Kvindens løbetur førte hende ind i det dyreparkens Nordamerikanske reservat. Her færdes blandt andet ulve, bjørne og en bison. Dyrene holdes inde i området af en elektrificeret plade, som løber rundt om områder, men som ikke skader mennesker.

Efter angrebet har de franske myndigheder bedt det lokale gendarmeri om at undersøge, hvordan ulykken kunne ske. Dyreparkens ledelse har allerede været ude og forklare at parkens gæster nøje instrueres i, hvor de kan bevæge sig, og hvor de ikke bør færdes.

De grå ulve, der stod bag angrebet, forbliver i deres område indtil videre. Under og umiddelbart efter angrebet blev området lukket af, men relativt hurtigt efter angrebet kunne området genåbnes for gæster.

Ud over de amerikanske ulve, der angreb kvinden, huser Thoiry dyrepark også arktiske ulve. Ulveflokken har siden 2022 fået hvalpe to gange, i alt fire nye ulve. Systemet hvor gæster kan overnatte i hytter i dyreparken har fungeret i et par år nu. Ud over de amerikanske dyr, som kvinden gik ind til, kan gæster bo med udsigt til elefantsletten, hvor de afrikanske dyr bor.

Læs også