Mink dræber svaner i baghaven

På Langeland fik en jæger sig noget af en oplevelse, da en mink gik til angreb på svanerne i baghaven.

I en tid hvor det formodes at minken vil uddø i den danske natur efter at minkfarmene er blevet afviklet, tager den lille dræber forsat godt for sig af retterne i den danske natur, hvor både fugle, fisk, krebs, mus, rotter og altså også velvoksne svaner, er på menuen.

Støj og tumult i baghaven hidkaldte Palle Jørgensen, som fik sig noget af et syn, da en mink var gået til angreb på en velvoksen svane. Haven havde været tilholdssted for en hel svanefamilie, men over sommeren var ungerne forsvundet en efter en, uden at man havde en ide om, hvor de var blevet af, eller hvem der havde været på spil.

Foto: Palle Jørgensen

Alt imens Palle hentede sin riffel, lykkedes det minken at trække svanens hoved under vandet, så den druknede, hvorefter den tog den med ind på land. Han-minken blev herefter aflivet med et riffelskud. Og som det tørt blev konstateret af Palle Jørgensen egnede minken sig efterfølgende ikke til udstopning.

Som ovenstående beretning med al tydelighed indikerer, er minken en alvorlig trussel i naturen, og det er derfor vigtigt at indsatsen med fældefangst og regulering fortsætter på uformindsket styrke, selvom det spås at minken vil uddø.

Læs også