Svampesæsonen er gået ind og kantarellerne pibler frem i skovbunden. Kantarellen er en af de luksuriøse svampe, da den er svær at dyrke til kommercielt brug, hvorfor den stadig samles i naturen.

På jagt efter kantareller

Kantarellen smager himmelsk i risotto, pastaretter eller som tilbehør til vildtkød. Du kan både finde kantareller i løv- og nåleskove, hvor de gror i skovbundens mos. De vokser frem efter megen regn og kan allerede findes i midt juni, men er talrigest i august og bliver ved med at vokse frem til november. 

Kendetegn

Kantarellerne er kendetegnet af deres tragtform og den gul/orange farve. De har lameller under hatten, der fortsætter ned af stilken. Hatten har en ujævn kant, i modsætning til den almindelig champignon som har en lige kant i bunden af hatten. Kødet på kantareller er forholdsvis fast, hvilket man mærkes, når man trykker på dem. Det er vigtigt at kantarellerne bliver tilberedt, hvis de spises rå kan de være let giftige. Når man tilbereder svampe generelt, er det desuden vigtigt at man børster skidtet af med en pensel eller en tør klud. Da det vil klistre fast til kødet, hvis man forsøger at vaske det af. Derudover bliver smagen og konsistensen vil blive påvirket af en tur under hanen.