Polarulv i blodrus i Ebeltoft

I Ree Safari Park gik en polarulv amok og raserede et fugleområde i parken. Den arktiske ulv (Canislupus arctos) havde i nattens mulm og mørke gravet sig så langt ned i sit anlæg at den kunne komme under hegnet.

Anlægget er bygget helt efter gældende regler og godkendt af myndighederne, men på grund af nogle rødder fra et træ var det altså muligt for den at slippe ud

Herefter satte Polarulven kursen mod et fugleområde i parken, hvor den dræbte en krontrane, to hvide storke og ikke færre end 31 store flamingoer i løbet af natten.

Den arktiske ulv er en underart af den grå ulv, og den adskiller sig fra den grå ulv ved at have en hel hvid pels, kort snude og relativt små ører. Den arktiske ulv lever i de arktisk egne af Nordamerika og Grønland, hvor den er tilpasset til det kolde, øde og barske områder.

Shutterstock – Ondrej Chvatal

Jesper Stagegaard, der er administrerende direktør i Ree Park Safari beretter endvidere at instinktet gør, at ulven slår ihjel, det er ikke blot for at blive mæt, og derfor måtte så mange fugle lade livet.

Polarulven, som faktisk er født og opvokset i Ree Safari Park, blev efterfølgende skudt. ”Vi tog ingen chancer og skød ulven, selvom den kunne være bedøvet, men der var fare for at den nåede at komme videre til andre anlæg i nærheden” fortæller direktøren, og man ville undgå at den kom videre til nogle af abe-øerne, hvor aberne færdes frit. Derfor tog det interne beredskab ingen chancer og aflivede den unge ulv. Der var på intet tidspunkt fare for hverken gæster eller dyrepassere beretter Jesper Stagegaard.

”Alarmberedskabet sørgede for, at ingen kom til skade. De lukkede alt af. Vi har jo gæster, der overnatter i parken, og ingen skal komme i klemme rent sikkerhedsmæssigt, når vi skyder med skarpt”, siger Jesper Stagegaard.

Ree Park ejes af rigmanden Karsten Ree

Læs også