Tillader natoptik og automatiske rifler til jagt

Efter stigende problemer med skader på skov og landbrug ændrer Luxembourg nu i jagtlovgivningen, så det bliver lovligt at bruge natoptik og automatiske rifler på jagt

Ifølge avisen tageblatt.lu laver et af Europas mindste lande – Luxembourg – nu markant om på jagtlovgivningen. Jægere i det lille Hertugdømme vil snart kunne gå på jagt med natoptik og halvautomatiske rifler.

De nye regler indføres fordi vildtbestandene vokser og skaber problemer i det lille land. Regeringen forventer derfor, at de nye regler vil lette afskydningen for de lokale jægere, og at de nye muligheder på sigt kan hjælpe med til at reducere mængden af vildt i Luxembourg til et ”acceptabelt niveau.”

Ifølge avisen har problemer med vildtets skader på land- og skovbrug i Luxembourg været voksende i en årrække. Derfor godkendte Luxembourgernes Naturstyrelse for nyligt ændringerne i jagtloven, der hedder noget så fint som ”Den storhertugelige forordning om jagtvåben i Luxembourg.” Den konkret ordlyd på den nye lovgivning forventes at blive offentliggjort i løbet af sommeren.

Der er omkring 2.000 jægere i Luxembourg. Det er lige under 3 % af den samlede befolkning, hvilket er lidt færre end i Danmark. Jægerne i Luxembourg nedlægger hvert år mellem 4.000 og 5.000 stykker råvildt samt blandt andet vildsvin og et mindre antal fugle.

Læs også