Far og søn angrebet af bjørn i Sverige

To svenskere indledte årets bjørnejagt i Sverige med en ubehagelig oplevelse. En 140 kilos bjørn angreb de to og skadede den ene alvorligt.

Ljusdal ligger i Gävleborg Län i Midtsverige og er kendt for at have en betydelig bjørnebestand. De to lokale var på jagt på premieredagen i den nordlige del af Ljusdal kommune. I skoven mødte de en hunbjørn på næsten 150 kilo. Bjørnen angreb de to og fik først fat i faderen der blev mishandlet voldsomt. Nu trådte den 15 årige søn dog i karakter og angreb bjørnen, der blev slået i ansigtet. det distraherede bjørnen længe nok til at faderen kunne få fat i riflen og afgive flere skud mod bjørnen.

De lokale myndigheder vil ikke fortælle nøjagtigt hvor angrebet skete eller hvorfor det udviklede sig så dramatisk, men bjørnejagt i de svenske skove har en tendens til at byde på skud på relativt kort hold på grund af de lukkede terræner, hvor hunde og jægere ofte ender på klods hold af bjørnen.

Efter episoden med bjørnen foretog Politi og de lokale myndigheder undersøgelser på stedet hvor de kunne konstatere, at hunbjørnen lå død i skove.

Ifølge Länsstyrelsen blev bjørnen dræbt under overfaldet. Faderen og sønnen var begge medtagne og fik umiddelbart efter kampen hjælp på stedet inden. sønnen var mest chokeret, men faderen var alvorligt kvæstet og blev transporteret til Universitetshospital i Umeå og er alvorlige skader.

Jagtlederen i området er rystet over episoden og har i svenske presse fortalt at han bliver helt syg ved tanken om at det kan gå så galt med en jagt og at det kan ske for alle.

Bjørnejagten i Sverige begyndte sidste uge. Bestanden af bjørne i Sverige har været stigende de seneste år og det har kvoten for bjørne som de svenske jægere  må nedlægge også. Alene i Gävleborgs Län må der nedlægges 140 bjørne denne sæson. I alt må der nedlægges omkring 600 bjørne i år i Sverige.

Læs også