Vildsvinejæger dræbt af anskudt keiler

En drivjagt i det nordvestlige Italien kostede i weekenden en ældre jæger livet, da en anskudt keiler angreb og kvæstede ham så alvorligt, at han senere døde på hospitalet.

- Annonce -

En jagt i Piemonte provinsen i det nordvestlige Italien gik sidste week end helt galt, da et anskudt vildsvin angreb og dræbte en af jægerne. En gruppe jægere, der har specialiseret sig i vildsvinejagt, var på jagt med hunde mellem byerne Castelletto and Silvano d’Orba. Hundene drev en stor keiler mod en 74-årig jægers post. Her afgav jægeren et skud mod den, men i stedet for at flygte valgte den anskudte keiler at vende om og angribe jægeren. Det vrede vildsvin bed ham flere steder i fødderne, på benene og rev hans underkrop op med sine tænder. Tænderne skar blandt andet en arterie over, og jægeren begyndte at bløde ud.

Den sårede jæger blev forbundet med trykforbindinger, og en helikopter blev tilkaldt til at transportere ham til hospitalet i den nærliggende by Allessandria. Her kæmpede lægerne for hans liv, men manden døde få timer senere af blodtabet.

Han blev dermed sæsonens første offer for jagtulykker i Italien i 2021. Ifølge italienske medier mistede 14 italienere sidste år livet ved ulykker under jagt i det lange land.

Italien har betydelige problemer med en voksende vildsvinebestand. Hvert år er vildsvin indblandede i mere end 10.000 trafikulykker og det er heller ikke første gang vildsvin dræber mennesker i Italien. Den italienske landbrugsorganisation Coldiretti foreslår efter ulykken, at italiensk militær skal kunne sættes ind mod vildsvinene.

Læs også: Åteljakt på vildsvin – Sådan skaber du en velfungerende foderplads.

Del artiklen hvor du vil:

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Rypejagt i Canada

I det vildtrige Canada er der ikke mange, der går på rypejagt – det sker mest tilfældigt under anden jagt. Udlændinge er ofte mere interesserede i den traditionelle form for rypejagt end landets egne indbyggere.

Standhals i elgdrevet

Ude bag Kalixelvens imponerende vandmasser, finder man elgterræner af første klasse. I disse skove jager Robert Ramstad.

Dansk jæger skal i retten efter at have skudt køer

Den danske jæger, som sidste år skød tre stykker skotsk højlandskvæg under en vildsvinejagt nord for Kalmar, skal nu for retten i Sverige. Jægeren...
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Riffelskydning – Sådan tager du højde for vindens påvirkning

Vind er riffelskyttens største udfordring. Dels fordi vinden er svær at vurdere i praksis, og dels fordi effekten af vinden selv på relativt korte skudhold er for stor til at ignorere. I forhold til vinden er der ingen nemme løsninger – viden og erfaring er altafgørende!

Lyddæmper tilbagekaldes

Har du en lyddæmper af mærket Ase Utra model Radien med produktionsmåned 06/20 og 07/20, bør du få den ombyttet hos forhandleren. 

Våbenhandlere overvejer erstatningssag imod staten

En hel branche er i knæ. Tabene opgøres i mangecifrede millioner og konkurser truer. Alt sammen som følge af kaoset omkring politiets nye våbenregister. Alle forsøg på at råbe de ansvarlige myndigheder op har hidtil været forgæves.

Nye forklaringer fra politiet omkring våbenregister-skandalen

Skandalesagen om politiets nye våbenregister ruller videre med uklare forklaringer og uden udsigt til normale sagsbehandlingstider i indeværende kalenderår. Imens akkumuleres store tab i en presset jagtbranche.

Politiets våbenregistrerings-system er IKKE forsinket

Politiet har hidtil foregivet, at det nye våbenregistreringssystem, burde have fungeret, da man tog det gamle ned. hvilket inddirekte peger på systemleverandøren som synderen. Men er det nu også sandt?
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner