Vildsvinejæger dræbt af anskudt keiler

En drivjagt i det nordvestlige Italien kostede i weekenden en ældre jæger livet, da en anskudt keiler angreb og kvæstede ham så alvorligt, at han senere døde på hospitalet.

En jagt i Piemonte provinsen i det nordvestlige Italien gik sidste week end helt galt, da et anskudt vildsvin angreb og dræbte en af jægerne. En gruppe jægere, der har specialiseret sig i vildsvinejagt, var på jagt med hunde mellem byerne Castelletto and Silvano d’Orba. Hundene drev en stor keiler mod en 74-årig jægers post. Her afgav jægeren et skud mod den, men i stedet for at flygte valgte den anskudte keiler at vende om og angribe jægeren. Det vrede vildsvin bed ham flere steder i fødderne, på benene og rev hans underkrop op med sine tænder. Tænderne skar blandt andet en arterie over, og jægeren begyndte at bløde ud.

Den sårede jæger blev forbundet med trykforbindinger, og en helikopter blev tilkaldt til at transportere ham til hospitalet i den nærliggende by Allessandria. Her kæmpede lægerne for hans liv, men manden døde få timer senere af blodtabet.

Han blev dermed sæsonens første offer for jagtulykker i Italien i 2021. Ifølge italienske medier mistede 14 italienere sidste år livet ved ulykker under jagt i det lange land.

Italien har betydelige problemer med en voksende vildsvinebestand. Hvert år er vildsvin indblandede i mere end 10.000 trafikulykker og det er heller ikke første gang vildsvin dræber mennesker i Italien. Den italienske landbrugsorganisation Coldiretti foreslår efter ulykken, at italiensk militær skal kunne sættes ind mod vildsvinene.

Læs også: Åteljakt på vildsvin – Sådan skaber du en velfungerende foderplads.

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Fjortenenderen

At jagtens væsen er universelt og tidløst er denne spændende fortælling fra 1920´erne af den ungarske kirurg, Stefan von Thurn-Rumbach, om en krævende jagt på en Karpatherhjort i Rumænien et fint eksempel på.

Stigende antal vildsvin nedlægges i Norge

Skal man dømme efter antallet af nedlagte vildsvin i Norge så vokser bestanden stabilt. Sidste sæson blev endnu et rekordår.

Påfaldende lavt antal ulvelicenser i Sverige for 2022 – jægere og landmænd raser

De svenske myndigheder offentliggjorde sidste uge kvoten for den kommende vinters ulvejagt, og det vakte ikke lykke i jægerkredse. 33 ulve skal nedlægges i 2022, hvilket er langt under Svenska Jägerforbundets ønske.
Franske jægere i demonstration

Franske jægere i demonstrationer mod forbud mod fuglejagt med fælder

Følelserne gik højt da jægere og lokale flere steder i Frankrig gik på gaden i protest imod indførelsen af forbud mod fangst af småfugle. Med millioner af stemmer i ryggen får de politikerne til at tøve   

Buejagt – tættere på

En beretning om fede oplevelser på nært hold og forøget hjerterytme.
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Sådan fungerer haglbøsser og haglgeværer til jagt

Normalt skænker vi jægere ikke mekanikken mange tanker. Når blot bøssen fungerer på jagten og er relativ let at holde ren og velpudset, er vi tilfredse. Af og til kan det dog være både interessant og lærerigt lige at få lidt mere baggrundsviden.

Synlig patriotisme

En ny trend breder sig blandt amerikanske våbenproducenter og våbenejere.

Undersøgelse viste kun små forskelle mellem effektiviteten af blyholdig og blyfri riffelammunition

Mere end 500 dyr blev nedlagt da Miljøstyrelsen testede om der er forskel på effektiviteten af blyholdig og blyfri ammunition inden udfasningen af blyholdige projektiler i 2023
Shorty haglpatron fra Federal

Det korte af det lange … ny haglpatron

Det sker sjældent. En ny haglpatron har set dagens lys. Minien er arriveret, men hvad skal vi bruge den til?
Lyddæmper

Farcen om indførsel af lyddæmpere til Sverige fortsætter – Jægerforbundet opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet.

Danmarks Jægerforbund opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet i sagen om indførsel af lyddæmpere til Sverige, hvor en del danske jægere er endt mellem to stole, når det gælder registreringen af lyddæmpere.
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner