Vildsvinejæger dræbt af anskudt keiler

En drivjagt i det nordvestlige Italien kostede i weekenden en ældre jæger livet, da en anskudt keiler angreb og kvæstede ham så alvorligt, at han senere døde på hospitalet.

En jagt i Piemonte provinsen i det nordvestlige Italien gik sidste week end helt galt, da et anskudt vildsvin angreb og dræbte en af jægerne. En gruppe jægere, der har specialiseret sig i vildsvinejagt, var på jagt med hunde mellem byerne Castelletto and Silvano d’Orba. Hundene drev en stor keiler mod en 74-årig jægers post. Her afgav jægeren et skud mod den, men i stedet for at flygte valgte den anskudte keiler at vende om og angribe jægeren. Det vrede vildsvin bed ham flere steder i fødderne, på benene og rev hans underkrop op med sine tænder. Tænderne skar blandt andet en arterie over, og jægeren begyndte at bløde ud.

Den sårede jæger blev forbundet med trykforbindinger, og en helikopter blev tilkaldt til at transportere ham til hospitalet i den nærliggende by Allessandria. Her kæmpede lægerne for hans liv, men manden døde få timer senere af blodtabet.

Han blev dermed sæsonens første offer for jagtulykker i Italien i 2021. Ifølge italienske medier mistede 14 italienere sidste år livet ved ulykker under jagt i det lange land.

Italien har betydelige problemer med en voksende vildsvinebestand. Hvert år er vildsvin indblandede i mere end 10.000 trafikulykker og det er heller ikke første gang vildsvin dræber mennesker i Italien. Den italienske landbrugsorganisation Coldiretti foreslår efter ulykken, at italiensk militær skal kunne sættes ind mod vildsvinene.

Læs også: Åteljakt på vildsvin – Sådan skaber du en velfungerende foderplads.

Læs også