Apporteringstræning 5 – Tilbageløb med afstand

Apporteringstræning med Klikkerklog er en serie af 5 øvelser, der viser dig, hvordan du kan opnå en sikker apport via baglænskædning. Vi er nået til sidste øvelse.

De sidste 4 uger har vi været igennem 4 apporteringsøvelser, således at hunden nu forstå, at aflevere dummyen direkte til hånden. Sidste øvelse i serien er, at arbejde på tilbageløb med afstand. Det kan gøres hjemme i stuen eller udendørs.

Bemærk, at vi ikke har sat apport kommandoen på endnu. Årsagen er, at vi ikke vil låse øvelsen fast til en kommando, før vi er sikre på, at hunden kan udføre det vi beder om. Derfor anbefaler Camilla, at bruge signaler som fx ’’tag den’’ eller ’’værsgo’’. I filmen bruges apport, da hunden kender kommandoen.

Start med at sætte hunden af. Læg dummyen imellem jer. Sig kommandoen og idet hunden samler dummyen op, klikker og belønner du. Her kan man øge afstanden mellem hunden for at gøre det en smule svære. Med denne opstilling gør vi det sandsynligt for hunden, at aflevere til hånden, idet dummyen er placeret mellem hund og ejer, og snuden peger mod os.

Når hunden mestrer denne øvelse, kan du langsomt kaste dummyen ud – ikke for langt. Hold blidt i halsbåndet så du sikrer dig, at hunden ikke løber efter den før du har givet kommandoen. Dette skruer endnu engang op for sværhedsgraden af øvelsen, da hunden ikke længere har snuden vendt din retning, samt et element af selvkontrol spiller ind.

God fornøjelse med træningen.

Se de forudgående øvelser her:

Se trin 1 – Håndtarget lærer din hund at aflevere direkte til hånden

Se trin 2 – At holde et fast greb om apport

Se trin 3 – Aflevering til hånd

Se trin 4 – Frivillig opsamling

Læs også