Balladen om ulve i Tyskland vokser

Efter en række spektakulære angreb og en markant voksende ulvebestand hæves flere og flere kritiske røster omkring de tyske ulve

Balladen omkring ulve i Tyskland tager til. Ikke bare vokser bestanden markant, men flere spektakulære angreb sætter gemytterne i kog. Senest angreb en ulv i Niedersachsen en kronhind og jog den ind i en flok kvæg tæt på stalden, og dræbte den midt i flokken måbende køer. Først da bonden kørte en bil hen til folden stak ulven af.

Bonden, Eike Mertens, optog en film af det bizarre optrin (se den nederst på siden) og udtalte efter episoden, at hvis ulven er villig til at dræbe så tæt på stalden, så kommer den igen.

Læs også: Når drømmen går i opfyldelse: Hjortefeber og 11 timer i tårnet

Episoden kommer samtidig med at en mangeårig ulvekonsulent i distriktet Cuxhaven i Niedersachsen, Hermann Kück, sidste måned sagde sit job op i protest mod, hvad han kalder ”nedtoningen” af faren fra ulve mod befolkningen.

”Mere end 350 ulve i Niedersachsen, over 30 ulve i Cuxland kan nu verificeres. Antallet af nære møder med ulve er stigende, også tæt på landsbyer. To brutale angreb på ponyer med dramatiske billeder har også påvirket min sindsro. Jeg kan ikke længere være med til bagatellisere ​​ulve overfor borgerne. Min telefon står næsten ikke stille, og jeg kan ikke længere rådgive alle med overbevisning,” sagde Kück til de tyske medier i forbindelse med opsigelsen.

Læs også: Intuitiv brugstest af 6 afstandsmålere

Samtidig med flere spektakulære angreb vokser antallet af ulve i Tyskland. Inventeringen for 2020/2021 viste 26 flere ulveflokke end året før. Ifølge den tyske naturstyrelse (BfN) blev der talt 157 ulveflokke sammenlignet med 131 flokke i det foregående år. Den tyske naturstyrelse optæller ikke individer, men fokuserer på flokke, territorier og hvalpekuld, og antallet af kuld taler et tydeligt sprog. I 149 af de 203 ulve-territorier var der en reproduktion med i alt 556 hvalpe i 2020/2021. I det foregående overvågningsår (2019/2020) bleb der registreret 438 hvalpe i 117 af de 185 ulve-territorier. De fleste ulveflokke (49 grupper) findes i Brandenburg. Niedersachsen følger på andenpladsen med 35 flokke og Sachsen med 29 ulveflokke.

I 2020/2021 blev 138 ulve fundet dræbt. Heraf var 107 dræbt i trafikulykker, 13 ulve døde af naturlige årsager, fire ulve blev fjernet som led i forvaltningen. Årsagen til nogle af dødsfaldene er ikke identificeret, men alene i 2021 er mindst 11 ulve allerede blevet dræbt ulovligt.

Selvom ulvene i Tyskland er beskyttede og klassificerede som truede, er der også politisk forskellige opfattelser af de kontroversielle rovdyr. Partiet Die Grüne støtter ulvene 100 procent, men politikere fra flere andre partier vil have bestanden bragt ned. De sidste ord er nok ikke sagt i debatten om udviklingen i den tyske ulvebestand.

Se den tyske bondes video af kronhinden, der ligger dræbt midt mellem hans køer ovenfor.

Læs også: Tyske ulve forsvinder og findes dræbt.

Læs også