Dansk jæger skal i retten efter at have skudt køer

En dansk gæstejager i Sverige tog fejl af højlandskvæg og vildsvin. Nu kommer det retslige efterspil.

Den danske jæger, som sidste år skød tre stykker skotsk højlandskvæg under en vildsvinejagt nord for Kalmar, skal nu for retten i Sverige. Jægeren havde købt vildsvinejagt i området og sad i et tårn om natten.

Han medbragte både termisk spotter og en termisk sigtekikkert. Efter midnat blev han opmærksom på en gruppe dyr, der bevægede sig i nærheden af tårnet. Ifølge jægeren bevægede dyrene sig i et lidt lavere område, og han mente derfor, at det var vildsvin.

Den danske jæger skød til tre af dyrene. To af dem gik ned, og et dyr forsvandt. De sidste dyr blev stående. Det undrede jægere, der gik ned for at undersøge, hvad der foregik.

På marken fandt han to døde og et anskudt stykke skotsk højlandskvæg. Jægere aflivede det anskudte stykke kvæg og kontaktede bonden, der ejede jorden. Bonden kontaktede derefter den nabo, der ejede køerne, som var brudt ud af deres aflukke.

Jægeren sigtes for brud på jagtloven, og så kræver ejeren 100.000 svenske kroner i erstatning for de dræbte dyr. Beløbet er den værdi, som ejeren anslår de dræbte kør til.

Læs også