Dansk jæger skal i retten efter at have skudt køer

En dansk gæstejager i Sverige tog fejl af højlandskvæg og vildsvin. Nu kommer det retslige efterspil.

- Annonce -

Den danske jæger, som sidste år skød tre stykker skotsk højlandskvæg under en vildsvinejagt nord for Kalmar, skal nu for retten i Sverige. Jægeren havde købt vildsvinejagt i området og sad i et tårn om natten.

Han medbragte både termisk spotter og en termisk sigtekikkert. Efter midnat blev han opmærksom på en gruppe dyr, der bevægede sig i nærheden af tårnet. Ifølge jægeren bevægede dyrene sig i et lidt lavere område, og han mente derfor, at det var vildsvin.

Den danske jæger skød til tre af dyrene. To af dem gik ned, og et dyr forsvandt. De sidste dyr blev stående. Det undrede jægere, der gik ned for at undersøge, hvad der foregik.

På marken fandt han to døde og et anskudt stykke skotsk højlandskvæg. Jægere aflivede det anskudte stykke kvæg og kontaktede bonden, der ejede jorden. Bonden kontaktede derefter den nabo, der ejede køerne, som var brudt ud af deres aflukke.

Jægeren sigtes for brud på jagtloven, og så kræver ejeren 100.000 svenske kroner i erstatning for de dræbte dyr. Beløbet er den værdi, som ejeren anslår de dræbte kør til.

Del artiklen hvor du vil:

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Rypejagt i Canada

I det vildtrige Canada er der ikke mange, der går på rypejagt – det sker mest tilfældigt under anden jagt. Udlændinge er ofte mere interesserede i den traditionelle form for rypejagt end landets egne indbyggere.

Standhals i elgdrevet

Ude bag Kalixelvens imponerende vandmasser, finder man elgterræner af første klasse. I disse skove jager Robert Ramstad.

Usikkerhed om dansk jægers død i Sverige

Obduktionen peger ikke entydigt på, at det vare et vildsvin, der angreb den danske jæger, som blev fundet død i et jagttårn den 17. august i år.
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Riffelskydning – Sådan tager du højde for vindens påvirkning

Vind er riffelskyttens største udfordring. Dels fordi vinden er svær at vurdere i praksis, og dels fordi effekten af vinden selv på relativt korte skudhold er for stor til at ignorere. I forhold til vinden er der ingen nemme løsninger – viden og erfaring er altafgørende!

Lyddæmper tilbagekaldes

Har du en lyddæmper af mærket Ase Utra model Radien med produktionsmåned 06/20 og 07/20, bør du få den ombyttet hos forhandleren. 

Våbenhandlere overvejer erstatningssag imod staten

En hel branche er i knæ. Tabene opgøres i mangecifrede millioner og konkurser truer. Alt sammen som følge af kaoset omkring politiets nye våbenregister. Alle forsøg på at råbe de ansvarlige myndigheder op har hidtil været forgæves.

Nye forklaringer fra politiet omkring våbenregister-skandalen

Skandalesagen om politiets nye våbenregister ruller videre med uklare forklaringer og uden udsigt til normale sagsbehandlingstider i indeværende kalenderår. Imens akkumuleres store tab i en presset jagtbranche.

Politiets våbenregistrerings-system er IKKE forsinket

Politiet har hidtil foregivet, at det nye våbenregistreringssystem, burde have fungeret, da man tog det gamle ned. hvilket inddirekte peger på systemleverandøren som synderen. Men er det nu også sandt?
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner