Jæger faldet under ATV og dræbt under elgjagt

En 65 årig jæger fra Nordsverige faldt i weekenden under en ATV og blev dræbt – Politiet undersøger sagen

En jæger mistede i weekenden livet i en ulykke under jagt i udenfor byen Holtum i Sollefteå kommune i Nordsverige. Jægeren var lørdag deltager i en vellykket jagt, der endte med en fældet elg.

Læs også: Nye regler på vej for lyddæmpere i Sverige

Normalt vil jagtkonsortiet anvende en mindre elgtrækker til at få de tunge dyr ud af skoven, men den var i stykker. Holdet hentede derfor en ATV til opgaven, men tiden gik, og det var langt efter mørkets frembrud, før jægeren og hans kammerater kunne begynde at trække elgen ud af skoven.

De anvendte den lille ATV, men under arbejdet i det ujævne terræn væltede den lille maskine og landede oven på den 65 årige jæger, som sad oven på maskinen. Jægeren blev fastklemt under maskinen og alvorlig kvæstet. Det lykkedes de andre jægere, at få den 65 årige ud under maskinen og klokken 23.46 kom alarmopkaldet til ambulance og redningstjeneste.

Den kvæstede jæger blev transporteret til hospitalet i Sollefteå, men hans liv stod ikke til at redde, og han døde senere på natten.

Læs også: Det er lige nu, du skal være ekstra opmærksom når du kører bil.

Jagtkammerater beskriver den 65 årige som en erfaren jæger, der ikke tog chancer. Ifølge avisen Sollefteå Allehånde bekræfter Politiet forløbet. Da det var den 65 årige selv, som førte den lille firehjuler indleder Politiet nu en undersøgelse af, om der kan have været tale om uansvarlig kørsel. Firehjuleren er beslaglagt af myndighederne.

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Søg tilskud til forskning i vildt inden jul

Forskere der vil arbejde med jagt og vildtforvaltning kan søge midler ved Miljøstyrelsen – men kun indtil jul

Nyt ulvepar har etableret sig ved Skjern

Observationer og spor tyder på at enlig hunulv ved Skjern har fundet en mage. Dermed tyder det på hvalpe og en ny ulveflok i området næste år.

Fortsat uvished omkring buejagt i Sverige

Myndighederne tøver med at tage en beslutning og vil nu vente på stor undersøgelse før det kan afgøres om buejagt bliver lovligt i Sverige

Skud til løbende vildt

Et kursus i drivjagt – og, om hvordan man lærer at holde hovedet koldt.

Norske grundejere og jægere nægter at deltage i massenedskydning af rener

Myndighederne har sat planer om voldsom reducering af rensdyrstammen den kommende vinter på hold. Lokale jægere vil ikke deltage i nedskydningen 
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Lokal forankring, personlig service og masser af våben hos Jaktia Maribo

Trods helt nyt våbenrum og mere end 500 jagtvåben på lager er det vigtigste for en af landets ældste jagtforretninger – Jaktia Maribo - bedre kendt som Sport & Hobby – at forblive en hyggelig og lokalt forankret jagtforretning.

En anderledes haglbøsse

Den berømte våbenfabrikant Greener begyndte fra omkr 1920-15 at levere Greener Police Riot Shotguns til Imperiets afsides hjørner.

Haglbøssens Kaliber og Ammunition

Som jægere behøver vi til den praktiske jagt kun at bekymre os om våbnets kaliber, patronerne hylsterlængde og haglstørrelsen og -vægten, finesserne kan vi om ønskeligt læse os til eller drøfte med bøssemageren.
Lyddæmper

Svensk regering vil ændre i lyddæmperes status – skal ikke længere ses som et selvstændigt våben

De nye regler forventes at træde i kraft i juli 2022 og kan medføre, at det bliver lettere for danske jægere at medbringe lyddæmpere til jagt i Sverige.

Luftwaffes drillinger – Et slag i luften

Denne vel nok mest usædvanlige flybevæbning nogen sinde blev, efter ordre fra det tyske Luftwaffe's chef, Hermann Göring, standard på mange tyske fly under...
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner