Svensk regering vil ændre i lyddæmperes status – skal ikke længere ses som et selvstændigt våben

De nye regler forventes at træde i kraft i juli 2022 og kan medføre, at det bliver lettere for danske jægere at medbringe lyddæmpere til jagt i Sverige.

Den svenske regering besluttede denne uge, at lyddæmpere ikke længere skal sidestilles med våben. I en pressemeddelelse fra det svenske justitsministerium hedder det:

”Lyddæmpere skal ikke længere sammenlignes med skydevåben, men i stedet reguleres i princip på samme måde som ammunition. Det indebærer, at jægere og sportsskytter ikke behøver søge om separat tilladelse for lyddæmpere, der er tilpasset deres våben. Forslaget indebærer at borgere med våbentilladelse vil opleve mindre administration samtidig med at et højt niveau af sikkerhed kan fastholdes.”

Dermed ser det ud til, at de udfordringer, danske jægere har kæmpet med omkring lyddæmpere til vildsvinejagt i Sverige, kan forsvinde næste år. Udfordringerne opstod da de danske regler blev ændret og så lyddæmperen ikke længere krævede særskilt tilladelse. De danske jægere kunne dermed ikke længere fremvise en tilladelse til lyddæmperen ved indrejse til Sverige. Det har betydet, at en del danske jægere kom i klemme da jagtsæsonen begyndte i Sverige tidligere på året. Jægerne sad altså fanget mellem de to tilgange til lyddæmpere og var nødt til at ansøge svensk politi om en separat tilladelse. En proces, der tager mindst 6 uger. De nye regler indebærer forhåbentligt, at danske jægere vil kunne indføre lyddæmpere på samme måde som ammunition til jagt i Sverige.

Læs også: Farcen om indførsel af lyddæmpere til Sverige fortsætter Jægerforbundet opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet.

Også svenskerne er tilfredse med den nye måde at opfatte lyddæmpere. Den svenske indenrigsminister kommenterer nyheden således.

”Ændringen indebærer en mindsket administration for indehavere af våbentilladelser, som vil have en lyddæmper. Der er ikke længere nogen grund til at ligestille lyddæmpere og skydevåben i våbenloven. Lyddæmpere er ikke en såkaldt vital del eftersom den ikke er nødvendig for våbenets funktion, men udelukkende påvirker den praktiske anvendelse af våbenet,” siger den svenske minister til de kommende ændringer i den svenske lovgivning omkring lyddæmpere.

Lovændringen foreslås at træde i kraft den 1. juli 2022.

Læs også: Sådan vedligeholder du din lyddæmper

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Søg tilskud til forskning i vildt inden jul

Forskere der vil arbejde med jagt og vildtforvaltning kan søge midler ved Miljøstyrelsen – men kun indtil jul

Nyt ulvepar har etableret sig ved Skjern

Observationer og spor tyder på at enlig hunulv ved Skjern har fundet en mage. Dermed tyder det på hvalpe og en ny ulveflok i området næste år.

Fortsat uvished omkring buejagt i Sverige

Myndighederne tøver med at tage en beslutning og vil nu vente på stor undersøgelse før det kan afgøres om buejagt bliver lovligt i Sverige

Skud til løbende vildt

Et kursus i drivjagt – og, om hvordan man lærer at holde hovedet koldt.

Norske grundejere og jægere nægter at deltage i massenedskydning af rener

Myndighederne har sat planer om voldsom reducering af rensdyrstammen den kommende vinter på hold. Lokale jægere vil ikke deltage i nedskydningen 
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Lokal forankring, personlig service og masser af våben hos Jaktia Maribo

Trods helt nyt våbenrum og mere end 500 jagtvåben på lager er det vigtigste for en af landets ældste jagtforretninger – Jaktia Maribo - bedre kendt som Sport & Hobby – at forblive en hyggelig og lokalt forankret jagtforretning.

En anderledes haglbøsse

Den berømte våbenfabrikant Greener begyndte fra omkr 1920-15 at levere Greener Police Riot Shotguns til Imperiets afsides hjørner.

Haglbøssens Kaliber og Ammunition

Som jægere behøver vi til den praktiske jagt kun at bekymre os om våbnets kaliber, patronerne hylsterlængde og haglstørrelsen og -vægten, finesserne kan vi om ønskeligt læse os til eller drøfte med bøssemageren.
Lyddæmper

Svensk regering vil ændre i lyddæmperes status – skal ikke længere ses som et selvstændigt våben

De nye regler forventes at træde i kraft i juli 2022 og kan medføre, at det bliver lettere for danske jægere at medbringe lyddæmpere til jagt i Sverige.

Luftwaffes drillinger – Et slag i luften

Denne vel nok mest usædvanlige flybevæbning nogen sinde blev, efter ordre fra det tyske Luftwaffe's chef, Hermann Göring, standard på mange tyske fly under...
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner