Svensk regering vil ændre i lyddæmperes status – skal ikke længere ses som et selvstændigt våben

De nye regler forventes at træde i kraft i juli 2022 og kan medføre, at det bliver lettere for danske jægere at medbringe lyddæmpere til jagt i Sverige.

- Annonce -

Den svenske regering besluttede denne uge, at lyddæmpere ikke længere skal sidestilles med våben. I en pressemeddelelse fra det svenske justitsministerium hedder det:

”Lyddæmpere skal ikke længere sammenlignes med skydevåben, men i stedet reguleres i princip på samme måde som ammunition. Det indebærer, at jægere og sportsskytter ikke behøver søge om separat tilladelse for lyddæmpere, der er tilpasset deres våben. Forslaget indebærer at borgere med våbentilladelse vil opleve mindre administration samtidig med at et højt niveau af sikkerhed kan fastholdes.”

Dermed ser det ud til, at de udfordringer, danske jægere har kæmpet med omkring lyddæmpere til vildsvinejagt i Sverige, kan forsvinde næste år. Udfordringerne opstod da de danske regler blev ændret og så lyddæmperen ikke længere krævede særskilt tilladelse. De danske jægere kunne dermed ikke længere fremvise en tilladelse til lyddæmperen ved indrejse til Sverige. Det har betydet, at en del danske jægere kom i klemme da jagtsæsonen begyndte i Sverige tidligere på året. Jægerne sad altså fanget mellem de to tilgange til lyddæmpere og var nødt til at ansøge svensk politi om en separat tilladelse. En proces, der tager mindst 6 uger. De nye regler indebærer forhåbentligt, at danske jægere vil kunne indføre lyddæmpere på samme måde som ammunition til jagt i Sverige.

Læs også: Farcen om indførsel af lyddæmpere til Sverige fortsætter Jægerforbundet opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet.

Også svenskerne er tilfredse med den nye måde at opfatte lyddæmpere. Den svenske indenrigsminister kommenterer nyheden således.

”Ændringen indebærer en mindsket administration for indehavere af våbentilladelser, som vil have en lyddæmper. Der er ikke længere nogen grund til at ligestille lyddæmpere og skydevåben i våbenloven. Lyddæmpere er ikke en såkaldt vital del eftersom den ikke er nødvendig for våbenets funktion, men udelukkende påvirker den praktiske anvendelse af våbenet,” siger den svenske minister til de kommende ændringer i den svenske lovgivning omkring lyddæmpere.

Lovændringen foreslås at træde i kraft den 1. juli 2022.

Læs også: Sådan vedligeholder du din lyddæmper

Del artiklen hvor du vil:

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Bukkepral i Ringsted

Efter to års pause kunne den traditionsrige bukkepral på bukkejagtens premieredag endelig gennemføres hos Hubertushuset i Ringsted.

Jagten i Danmark har brug for DIN støtte

Det er tid til at gøre op med unødvendigt bureaukrati, fejlslagne systemer, spildte skattekroner, uendelige ventetider og et kaos, der truer med at vælte en hel branche. Støt borgerforslaget og jagten i Danmark.

Svenskerne vil halvere antallet af ulve

Politisk flertal for en markant mindskning af den svenske ulvestamme – årets inventering tyder på mere end 450 ulve i Sverige. Målsætningen skal være minimum 170 individer
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Politiets våbenregistrerings-system er IKKE forsinket

Politiet har hidtil foregivet, at det nye våbenregistreringssystem, burde have fungeret, da man tog det gamle ned. hvilket inddirekte peger på systemleverandøren som synderen. Men er det nu også sandt?

Politiets fejlslagne våbenregister meldt til Ombudsmanden

Det skandaløse våbenregistreringssystem hos Rigspolitiet virker fortsat ikke og imens venter tusindvis af jægere på tilladelser. Butikker og jagtrejsebureauer taber formuer.

PAC kommenterer på Mit Jagtblads artikel om IT-system og forsinkelser

Ole Astrup Aldershvile, enhedschef for tilladelser i Politiets Administrative Center, har sendt os en række uddybende kommentarer til en artikel vi bragte den 28. januar. Dem videregiver vi naturligivs gerne.
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner