Politiet afslutter undersøgelse om jægers død i jagttårn

Svensk politi har ikke fundet årsagen til en 60-årig dansk jægers død under en vildsvinejagt i august. Sagen henlægges.

Svensk politi afslutter nu undersøgelsen af den episode hvor en 60-årige dansk jæger, tidligere på efteråret, blev fundet død med skader på ben og hofter under en jagt i Småland i Sverige.

Undersøgelsen afsluttes uden en konklusion, da svensk politi ikke har kunnet endegyldigt fastslå, hvad der var årsagen til de skader, jægeren havde pådraget sig.

LÆS OGSÅ: Usikkerhed om dansk jægers død i Sverige

Indledningsvis blev to andre jægere anholdt mistænkt for at være indblandet i dødsfaldet. De kunne relativt hurtigt slippes igen. Derefter arbejdede politiet med den teori, at jægeren var blevet angrebet af et vildsvin, der havde revet hans ben op.

Han var derefter flygtet op i jagttårnet, hvor han forblødte. Men den teori kan politiet ikke få bekræftet. Efter DNA-undersøgelser af såret er der nemlig ikke fundet klare beviser for, at det er et svin som har skadet jægeren.

 

Det svenske politi har opgivet at bevise, at det var et vildsvin, der angreb den danske jæger og skadede ham så voldsomt at han forblødte i et jagttårn Foto: Shutterstock / Eric Mandre

 

Eftersøgsjægere ledte efter vildsvin

Den danske jæger var på vildsvinejagt ved Kråkshult i Eksø kommune den 17. august i år. Han blev fundet død i et jagttårn med en jagtriffel, som ikke havde været affyret.

Mistanken blev ret hurtigt rettet mod de lokale vildsvin, men svenske eftersøgsjægere, ledte i et helt døgn efter spor på, at jægeren havde haft kontakt med vildsvin. Der var dog ingen tegn, at der havde været vildsvin i området.

Samtidig sad skaderne på mandens ben og hofte placeret på en måde, som ikke er kendetegnene for vidsvineangreb.

Siden har myndighederne arbejdet på at afdække årsagen til den danske jægers død, og nu meddeler svensk politi altså, at undersøgelsen er lagt ned uden at der foreligger en klar ide om, hvad der skete med den danske jæger.

Læs også