Stigende antal vildsvin nedlægges i Norge

Skal man dømme efter antallet af nedlagte vildsvin i Norge, så vokser bestanden stabilt. Sidste sæson blev endnu et rekordår trods en politik om nultolerance.

Trods nultolerance for vildsvin i Norge, nedlagde norske jægere ikke mindre end 450 vildsvin sidste sæson. Svinene har etableret sig flere steder langs den svensk norske grænse og enkelte steder længere inde i Norge, og de vokser i antal.

Så sent som i 2014-15 blev der bare nedlagt 70 vildsvin i Norge. I 2019-20 var tallet 310, men sæsonen 2020-21 slog alle rekorder og bød på 450 vildsvin nedlagt af norske jægere. Langt størstedelen af de norske vildsvin nedlægges i regionerne Halden, hvor 186 svin blev fældet og i Aremark, der bød på 151 vildsvin. Enkelte svin blev dog fældet så langt nordpå som Verdal.

Læs også: Åteljakt på vildsvin – Skab en velfungerende foderplads

Ligesom i Danmark er vildsvin ikke ønskede i Norge, der begrunder forbuddet med risikoen for sygdomme, skader på landbruget og problemer med trafikulykker.

Det er ikke helt klart hvor mange vildsvin, der findes i Norge, men nordmændene er ved at kortlægge det, og en rapport forventes senere på året fra Naturforskningsinstitutet NINA.

Læs også: Vildsvinejæger dræbt af anskudt keiler

Læs også