Stigende antal vildsvin nedlægges i Norge

Skal man dømme efter antallet af nedlagte vildsvin i Norge, så vokser bestanden stabilt. Sidste sæson blev endnu et rekordår trods en politik om nultolerance.

Trods nultolerance for vildsvin i Norge, nedlagde norske jægere ikke mindre end 450 vildsvin sidste sæson. Svinene har etableret sig flere steder langs den svensk norske grænse og enkelte steder længere inde i Norge, og de vokser i antal.

Så sent som i 2014-15 blev der bare nedlagt 70 vildsvin i Norge. I 2019-20 var tallet 310, men sæsonen 2020-21 slog alle rekorder og bød på 450 vildsvin nedlagt af norske jægere. Langt størstedelen af de norske vildsvin nedlægges i regionerne Halden, hvor 186 svin blev fældet og i Aremark, der bød på 151 vildsvin. Enkelte svin blev dog fældet så langt nordpå som Verdal.

Læs også: Åteljakt på vildsvin – Skab en velfungerende foderplads

Ligesom i Danmark er vildsvin ikke ønskede i Norge, der begrunder forbuddet med risikoen for sygdomme, skader på landbruget og problemer med trafikulykker.

Det er ikke helt klart hvor mange vildsvin, der findes i Norge, men nordmændene er ved at kortlægge det, og en rapport forventes senere på året fra Naturforskningsinstitutet NINA.

Læs også: Vildsvinejæger dræbt af anskudt keiler

- Annonce -
- Annonce -

Seneste nyheder

- Annonce -
- Annonce -

På jagt

Fjortenenderen

At jagtens væsen er universelt og tidløst er denne spændende fortælling fra 1920´erne af den ungarske kirurg, Stefan von Thurn-Rumbach, om en krævende jagt på en Karpatherhjort i Rumænien et fint eksempel på.

Stigende antal vildsvin nedlægges i Norge

Skal man dømme efter antallet af nedlagte vildsvin i Norge så vokser bestanden stabilt. Sidste sæson blev endnu et rekordår.

Påfaldende lavt antal ulvelicenser i Sverige for 2022 – jægere og landmænd raser

De svenske myndigheder offentliggjorde sidste uge kvoten for den kommende vinters ulvejagt, og det vakte ikke lykke i jægerkredse. 33 ulve skal nedlægges i 2022, hvilket er langt under Svenska Jägerforbundets ønske.
Franske jægere i demonstration

Franske jægere i demonstrationer mod forbud mod fuglejagt med fælder

Følelserne gik højt da jægere og lokale flere steder i Frankrig gik på gaden i protest imod indførelsen af forbud mod fangst af småfugle. Med millioner af stemmer i ryggen får de politikerne til at tøve   

Buejagt – tættere på

En beretning om fede oplevelser på nært hold og forøget hjerterytme.
- Annonce-
- Annonce -
- Annonce -

Våben

Sådan fungerer haglbøsser og haglgeværer til jagt

Normalt skænker vi jægere ikke mekanikken mange tanker. Når blot bøssen fungerer på jagten og er relativ let at holde ren og velpudset, er vi tilfredse. Af og til kan det dog være både interessant og lærerigt lige at få lidt mere baggrundsviden.

Synlig patriotisme

En ny trend breder sig blandt amerikanske våbenproducenter og våbenejere.

Undersøgelse viste kun små forskelle mellem effektiviteten af blyholdig og blyfri riffelammunition

Mere end 500 dyr blev nedlagt da Miljøstyrelsen testede om der er forskel på effektiviteten af blyholdig og blyfri ammunition inden udfasningen af blyholdige projektiler i 2023
Shorty haglpatron fra Federal

Det korte af det lange … ny haglpatron

Det sker sjældent. En ny haglpatron har set dagens lys. Minien er arriveret, men hvad skal vi bruge den til?
Lyddæmper

Farcen om indførsel af lyddæmpere til Sverige fortsætter – Jægerforbundet opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet.

Danmarks Jægerforbund opfordrer nu Politiet til at vise fleksibilitet i sagen om indførsel af lyddæmpere til Sverige, hvor en del danske jægere er endt mellem to stole, når det gælder registreringen af lyddæmpere.
- Annonce-
- Annonce -

Jagthunden

- Annonce-
- Annonce -

Seneste magasiner